ממברנה מתחת למסתם האאורטלי

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• ממברנה מתחת למסתם האאורטלי
    רינת
    16/12/2015

שלום רב, אני בת 36. בילדותי אמרו להוריי כי נולדתי עם מום כלשהו בלב, אך יש סיכוי כי הבעיה תיפתר עם השנים. הייתי במעקב בשנים הראשונות לחיי וזהו. מאז התגייסתי לצבא וילדתי פעמיים ללא בעיות מיוחדות. הילדים שלי בני 5 ו-3. בעת שהייתי בהריון עם הילד השני הלכתי לבדוק את העניין ביוזמתי כשהייתי בתחילת החודש השישי. הקרדיולוג אמר לי כי יש לי ממברנה מתחת למסתם האאורטלי עם מפל לחצים של 28 וצפוי שהמצב מחמיר בעת הריון וצריך לבדוק גם כשאני לא בהריון. אמר לבוא אליו אחרי שנתיים +. סיימתי את ההריון בלי בעיות וילדתי בלידה רגילה וקלה. לא התעסקתי בזה יותר מדי וחייתי חיים רגילים ללא סימפטומים כלשהם. אני מעוניינת עכשיו בילד נוסף וברור לי שאצטרך בדיקת רופא אבל רציתי לברר - האם מדובר במום חמור? האם אבחנה כזו של מום בלב מצריכה טיפול תרופתי/ניתוחי? האם היא מחמירה עם השנים? באיזה מפל לחצים מנתחים? האם בעיה כזו גורמת ללחץ דם גבוה? דופק מהיר? האם ישנם מצבים שבהם אסור להיכנס להריון עם בעיה זו? אודה לכל תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממברנה מתחת למסתם האאורטלי - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    21/12/2015

הי רינת
    זוהי רקמה מתחת למסתם אאורטלי שיכולה לגרום להצרות במוצא חדר שמאל בדרגות חומרה שונות. מפל 28 ממ"כ אינו גדול ואיננו נוהגים להתערב . לדעתי רוב האנשים יחליטו על התערבות סביב מפל 50-60 או אם יש סימפטומים או הפרעה בתפקוד חדר שמאל. כמוכן במקרים אלה לעתים יש דליפה של המסתם האאורטלי (האם יש אצלך? באיזו דרגה?)וגם זה נכנס בשיקולים לגבי טפול.
    המצב לא אמור לגרום ליתר לחץ דם ובדרגה נמוכה כמו שציינת, אין צורך בטפול תרופתי ואין גם בעיה בד"כ בהריון.
    יש מקרים שזה מחמיר עם הזמן (יותר בגיל הצעיר , בילדים) וכמובן יש צורך במעקב אבל זה יכול להשאר גם שנים רבות בדרגה קלה ללא צורך בהתערבות..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו