מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ממברנה מתחת למסתם האאורטלירינת16/12/2015
שלום רב, אני בת 36. בילדותי אמרו להוריי כי נולדתי עם מום כלשהו בלב, אך יש סיכוי כי הבעיה תיפתר עם השנים. הייתי במעקב בשנים הראשונות לחיי וזהו. מאז התגייסתי לצבא וילדתי פעמיים ללא בעיות מיוחדות. הילדים שלי בני 5 ו-3. בעת שהייתי בהריון עם הילד השני הלכתי לבדוק את העניין ביוזמתי כשהייתי בתחילת החודש השישי. הקרדיולוג אמר לי כי יש לי ממברנה מתחת למסתם האאורטלי עם מפל לחצים של 28 וצפוי שהמצב מחמיר בעת הריון וצריך לבדוק גם כשאני לא בהריון. אמר לבוא אליו אחרי שנתיים +. סיימתי את ההריון בלי בעיות וילדתי בלידה רגילה וקלה. לא התעסקתי בזה יותר מדי וחייתי חיים רגילים ללא סימפטומים כלשהם. אני מעוניינת עכשיו בילד נוסף וברור לי שאצטרך בדיקת רופא אבל רציתי לברר - האם מדובר במום חמור? האם אבחנה כזו של מום בלב מצריכה טיפול תרופתי/ניתוחי? האם היא מחמירה עם השנים? באיזה מפל לחצים מנתחים? האם בעיה כזו גורמת ללחץ דם גבוה? דופק מהיר? האם ישנם מצבים שבהם אסור להיכנס להריון עם בעיה זו? אודה לכל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממברנה מתחת למסתם האאורטלי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו21/12/2015הי רינת
זוהי רקמה מתחת למסתם אאורטלי שיכולה לגרום להצרות במוצא חדר שמאל בדרגות חומרה שונות. מפל 28 ממ"כ אינו גדול ואיננו נוהגים להתערב . לדעתי רוב האנשים יחליטו על התערבות סביב מפל 50-60 או אם יש סימפטומים או הפרעה בתפקוד חדר שמאל. כמוכן במקרים אלה לעתים יש דליפה של המסתם האאורטלי (האם יש אצלך? באיזו דרגה?)וגם זה נכנס בשיקולים לגבי טפול.
המצב לא אמור לגרום ליתר לחץ דם ובדרגה נמוכה כמו שציינת, אין צורך בטפול תרופתי ואין גם בעיה בד"כ בהריון.
יש מקרים שזה מחמיר עם הזמן (יותר בגיל הצעיר , בילדים) וכמובן יש צורך במעקב אבל זה יכול להשאר גם שנים רבות בדרגה קלה ללא צורך בהתערבות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)