מאיפה המומים האלה לילדים שלי !!

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• מאיפה המומים האלה לילדים שלי !!
    בהלם!
    12/02/2016

שלום,
    אמא שלי ילדה 7 ילדים בריאים, אמא של בעלי ילדה 9 ילדים בריאים, בדקנו במשפחה היותר מורחבת ולא מצאנו אפילו מקרה אחד של מומי לב. קיבלתי ילד עם מום לב מולד tof ולילד הגדול הבריא גילינו לאחרונה שיש היצרות בעורק הריאתי שזה נחשב למום מולד. !!!! מאיפה זה מגיע אלי!! מה הבדיקות שאני צריכה לעשות ? יכול להיות שאני נשאית למשהו?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאיפה המומים האלה לילדים שלי !! - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    14/02/2016

הי
    ידוע שאם יש ילד אחד עם מום לב במשפחה, זה מעלה במעט הסכוי לילד נוסף עם מום לב. יחד עם זאת ברוב המקרים אין חזרה של מומי לב אצל ילדים נוספים.
    יש גם משפחות בודדות שיש שם שכיחות הרבה יותר גבוהה של מומים.
    אין ספק שיש גם גורמים גנטיים למומי לב (בעיות כרומוסומליות וגם מוטציות בגנים בודדים) אך עדיין ברוב המקרים זה לא מעשי לבדוק את הגנים הידועים כמעלים הסכוי למומי לב.(אני מניח שמלבד מומי הלב אין לילדים תסמונות כלשהן) נראה לי יותר מעשי לעשות אקו לב עובר בהריונות שלך לשלול מומים משמעותיים.
    להזכירך שמומי לב אינם נדירים, ובקרב התינוקות שנולדים כ 1 מתוך 100 נולד עם מום לב וברוב המקרים אנו לא יודעים להסביר בדיוק מה הסבה.
    ובכל זאת יתכן שכדאי לך להתייעץ עם גנטיקאי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו