טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי, בגיל חודש ביתי אובחנה עם היצרות מעל מסתם הריאה באקו לב המפל לחצים היה 25 ממ״כ ואתמול בגיל חצי שנה נבדקה שנית עם תוצאה של 30 ממ״כ מה אני אמורה להבין מהממצאים הללו? הקרדיולוג אמר שאין סיבה להילחץ אבל אני מוטרדת ומפחדת. האם יש פתרון מוצלח לבעיה הזאת אם המצב חלילה יחמיר? אשמח לכמה שיותר מידע ! מודה מקרב לב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום לאמא המודאגת. הצרות עם מפל 25 או 30 ממ"כ נחשבת קלה ואינה אינדיקציה להתערבות. זה שבמשך חצי שנה לא היתה עליה משמעותית במפל היא עובדה מעודדת. יש צורך במעקב קרדיולוגי. אם המפל מגיע ל 70+ יש לעתים צורך להתערב. אם ברור לגמרי שההצרות אונה במסתם אלא מעליו (לא תמיד זה ברור באקו) אז ברוב המקרים אם יש הצרות קשה בילד קטן הפתרון הוא ניתוחי. נראה לי שבשלב זה ובחומרה כזו כדאי להרגע ולהמשיך במעקב. המרחק להתערבות הוא גדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר