מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Arsa בעובר אני בת 35 אין ממצא נוסףיפית18/09/2016
שלום רציתי לדעת , בסקירת מערכות מאוחרת שבוע 24 מצאו ארסה ,הכול יצא תקין והקרדיולוג רשם כך: קשת אאורטה שמאלית, עורק סובקלביה ימני יוצא מן ההאןרטה היורדת ופונה ימינה מאחורי הקנה.אין ממצא של טבעת וסקולרית. לסיכום רשם הדמיה טובה ,לא הודגם מום לב בעובר. אבחנה משוערת; בדיקת מבנה לב העובר לא העלתה ממצא פתולוגי .הודגם variant אנטומי;Aberrant origin of right subclavian artery from descending(arsa הממצא ללא משמעות קלינית לילד . היויץ גנטי המליץ על דיקור ויש לי חששות בשלב זה אני כיום שבוע 32 מציינת ששאר הבדיקות יצאו תקינות כמו חלבון עוברי ,השקיפות בדיקת הדם , , אני לחוצה מאוד כי לקראת סוף ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Arsa בעובר אני בת 35 אין ממצא נוסף - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו19/09/2016הי
ARSA קים כוריאנט נורמלי בכ 1-1.5% מהאוכלוסיה ואין לו בד"כ משמעות קלינית.
יש מאמרים שמראים שיש שכיחות גבוהה יותר של ARSA במקרים של טריזומיות (הפרעות כרומוסומליות במיוחד תסמונת דאון) ויש שטוענים גם במקרים של די ג'ורג' (שזהו חסר חלקי של כרומוסום 22.)
יש גם מחקרים שטוענים אחרת. בגלל הנתונים הללו , בארץ רוב הגנטיקאים ימליצו לעשות דקור מי שפיר כולל צ'יפ גנטי במקרים שמאבחנים ARSA בהריון
ברור שרוב הבדיקות הללו תצאנה תקינות.
לאור אינפורמציה זו את צריכה להחליטה אם את לוקחת סכון קטן (לבעיות משמעותיות) ומוותרת על הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)