מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקו לב עובר- דליפה במסתם הטריקוספידלייעל07/10/2016
שלום רב
אני בת 35, בהריון שני, שבוע 27. שאלתי כאן בעבר גבי ההריון הנוכחי ועזרתם לי מאוד בתשובותיכם.
בבדיקת שקיפות עורפית השקיפות הייתה גבולית (2.5). בסקירה ראשונה נמצא מוקד אקודני כפול בחדר שמאל וTR קל. מלבד זאת הסקירה הייתה תקינה. חלבון עוברי, מי שפיר, וציפ גנטי תקין.
בשבוע 20 עשיתי אקו לב עובר שם הכל היה תקין מלבד TR קל. בסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 23 הכל הוגדר כתקין. גם הלב נראה תקין, עדיין נצפה TR, אך הרופא הגדיר אותו כמינימלי.
היום הייתי במעקב של אקו לב עובר אלה התשובות:
TR קל+ פרט לכך אנטומיה תקינה.
ללא דליפה משמעותית ממסתמים אחרים- MR נקודתי, תפליט פריקרדיאלי מינימלי.
תפקוד הלב נראה תקין, ללא הגדלת חדר ימין, דוקטוס ונוזוס זרימה תקינה.
דוקטוס ארטריוזוס פתוח היטב וזרימה על פניו הודגמה תקינה.
נתבקשתי לחזור לביקורת בעוד חודש בשל ה TR.הרופאה אמרה שהעובר היה בבדיקה מאוד פעיל ואולי בשל כך הדליפה נראתה משמעותית יותר..אך זכור לי שגם באקו לב הראשון היא תיארה אותו כפעיל במיוחד..
יצאתי מהבדיקה מאוד מוטרדת. מה משמעות הממצא? בעצם נראה שיש החמרה מסוימת כיון שהדליפה הפכה מקלה לקלה+.. עד כמה זה משמעותי? בנוסף נצפה ה MR הנקודתי והנוזל הפריקרדיאלי (נמדד במקסימום 1.6 ובמינימום 0.7) שעל שניהם נאמר לי שאינם משמעותיים אך בכל זאת באקו לב הראשון לא נצפו ועכשיו כן...
אני מאוד מודאגת.. מה דעתך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עובר- דליפה במסתם הטריקוספידלי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו07/10/2016הי יעל
כמובן שקשה לענות בלי לראות הבדיקה אך לפי תאורך:
TR קל (ללא בעיה אנטומית במסתם הטריקוספידלי), כמות קטנה של נוזל פריקרדיאלי וMR נקודתי הם כולם ממצאים נורמאלים.
את יכולה לישון בשקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדליפה טריקוספידלית בעובר, המשך שאלה
יעל08/10/2016תודה רבה על תגובתך.
הסיבה שיצאתי מודאגת היא שהקרדיולוגית (על אף שאמרה שמאמינה שהכל בסדר ושזה שום דבר) הגדירה את הדליפה שראתה בבדיקה האחרונה (כאמור שבוע 27) כקלה+ (קלה פלוס), בניגוד לאקו לב הקודם בשבוע 20 שהוגדרה כקלה... ולא הצלחתי להבין ממנה אם ההבדל בין המינוח קל לקל+ הוא משמעותי ומדובר בהחמרה או שינויים שעשויים להיות מבדיקה לבדיקה באופן טבעי.. (בסקירת מערכות בשבוע 23 הסוקר הגדיר את הדליפה כקלה ביותר)
האם למיטב הבנתך השינוי הוא משמעותי? מה אינדיקטיבי יותר להערכת חומרת הדליפה במסתם זה אצל עובר, כאשר העובר במצב נינוח ורגוע או פעיל במיוחד (או שאין לכך משמעות)?
תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דליפה טריקוספידלית בעובר, המשך שאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו08/10/2016הי יעל.
יכולים להיות שינויים קלים מבדיקה אחת לשניה.
בכל מקרה, קל או קל פלוס איני רואה סבה להיות מודאג.
אני מאמין שאת יכולה להיות רגועה לגמרי.
אם יש לך עדיין ספקות וחששות אולי כדאי לך לחזור על הבדיקה אצל רופא נוסף במכשיר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)