בסקירה מוקדמת התגלה ARSA

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• בסקירה מוקדמת התגלה ARSA
    ירין
    11/01/2017

שלום,
    אני בשבוע 16 להריון ולפני כשבוע במהלך סקירה המוקדמת התגלה ARSA ללא ממצא נוסף. עד כה כל הבדיקות שערכתי השקיפות העורפית (0.9 מ"מ) והסיכון המחושב לפי גילי בשילוב עם תוצאות הבדיקות (1:10000) נראו תקינות.
    השבוע הייתי בייעוץ גנטי והומלץ לי על דיקור מי שפיר צ'יפ גנטי ואקו לב עובר, בנוסף בייעוץ דובר על סטטיסטיקה של 1:100 לתסמונות דאון או די גורג וסיכוי של 1:20 שהעובר יצטרך לעבור ניתוח בשל הפרעה.

רציתי לדעת האם כך, האם תהיה לילד הפרעה עתידית כלשהי במהלך החיים? מה הסיכוי לניתוח? ובנוסף האם זהו ניתוח מסובך אשר משאיר צלקות רציניות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בסקירה מוקדמת התגלה ARSA

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ARSA בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    13/01/2017

זהו ממצא שכיח ואין לו כמעט חשיבות. נהוג בקרב רוב הגנטיקאים להמליץ על דקור מי שפיר וצ'יפ לשלול הסיכוי הקטן לבעיה כרומוסומלית. לא ברור לי על איזה ניתוח את מדברת. אם מדובר על ניתוח בגלל לחץ על הושט או קנה של כלי הדם האברנטי, התופעה היא נדירה וברוב הגדול של המקרים אין כל השלכות קליניות ל ARSA . הרבה מאד אנשים מסתובבים בינינו עם הממצא הזה ואינם יודעים על כך אפילו.
    בקצור, אפשר להירגע.
    כדאי אכן לעשות גם אקו לב עובר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו