אבחון Fallot מום בלב

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• אבחון Fallot מום בלב
    צופית
    25/08/2017

שלום אני נמצאת בהריון עם תאומים, הבן התחתון לאחר שעשיתי בדיקה נוספת ומסתבר שיש מום fallot חמור כך על פי פרופ ליויה קפוסטה שבדקה אותי יחד עם הגניקולוג דר אילן גל
    אני בשבוע 16 להריון
    רוצה להתייעץ ולהבין האם זה מוקדם מידי לעשות אבחנה שכזו או שאם הם ראו זאת אז זה סופי?
    ואילו חיים יש לתינוק שיוולד כך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון Fallot מום בלב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Fallot מום בלב

ד''ר אברהם מתתיהו
    26/08/2017

Tof הוא מום שבו יש פגם במחיצה הבין חדרית והצרות במוצא חדר ימין (לכוון עורק הראה) יש דרגות חומרה שונות ממחלה יחסית קלה שניתנת לתיקון מלא בניתוח אחד וזהו וגם מקרים שמצריכים ניתוחים נוספים בהמשך. נתן להגיע לאבחנה בחלק מהמקרים בשבוע 16 להריון ( תלוי כמובן באיכות ההדמיה)
    נראה לי שכדאי לחזור על בדיקת אקו לב עובר גם בשלב מאוחר יותר ליתר בטחון (לרוב רואים טוב יותר). כאשר נמצא מום כזה חשוב לעשות ברור גנטי וצ'יפ לודא שאין בעיה כרומוסומלית.
    איכות החיים בהנחה שאין בעיה כרומוסומלית תלויה בחומרת המום (ואלה פרטים שפרופ קפוסטה שעשתה את הבדיקה תוכל למסור לך).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו