Tr קל באקו לב וחשד לחור במחיצה

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• Tr קל באקו לב וחשד לחור במחיצה
    מירי
    27/10/2017

שלום רב,
    אני בהריון בחודש חמישי. בסקירה מאוחרת ראה הרופא באחד המנחים (הפחות טוב לדעתו), ספק חור במחיצה. לאחר מכן, שבדק במנח אחר (המנח האופטימאלי לדעתו), אמר שאינו רואה. למרות שאמר שלדעתו בסדר שלח אותנו לאקו לב.
    באקו גם אמרו שהכל תקין ולא רואים חור, אבל צריך לבוא לביקורת שוב, בגלל שברגע שראו פעם טחת במנח מסוים צריך להמשיך לעקוב. בנוסף ציינו כי קיים tr קל במסתם, קרוב לוודאי בטווח הפיזיולגי. בקשו לבוא עוד חודש לביקורת לראות לוודא שזה לא מחמיר. סהכ סיכמו את הבדיקה כתקינה.

האם קיים להערתך סיכון כלשהו לגבי היתכנות של חור? האם ישנו סיכוי שהtr יחמיר? כל הבדיקות האלו סהכ די מלחיצות.

אשמח לחוות דעתך.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגם במחיצה בעובר.

ד''ר אברהם מתתיהו
    29/10/2017

אני מניח שאת מתכוונת לפגם במחיצה הבין חדרית (כי לכל עובר יש מעבר פתוח בין הפרוזדורים).
    פגם קטן בין החדרים לא תמיד קל לראות. יש במחיצה אזור מאד דק שניתן לטעות בו.
    אני מניח שאם הקרדיולוג קבל תמונות טובות במנח האופטימלי הסכוי הוא לא גדול אך בהחלט קים. פגם קטן בין החדרום אין לו משמעות רבה. אך אם יש צריך להתיעץ עם גנטיקה. מעט דליפה טריקוספידלית היא פיסיולוגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה הקודמת

מירי
    29/10/2017

מדובר בספק vsd. מדובר בסקירה מאוחרת ששם במנח האופטימאלי ראו שהכל בסדר. גם בבדיקת האקו אמרו שבסדר. השאלה היא האם אחרי כל הבירורים עדיין יכולה להיות בעיה?
    בנוסף בקשו לראות שום את הדליפה tr הקל לראות שאינה מחמירה? האם זה נפוץ שמחמיר?
    חשוב לוודא שבאקו הגדירו את הבדיקה כתקינה ורשמו שהדליפה קרוב לוודאי בטווח הפיסיולוגי.
    סליחה על הפנייה החוזרת אני פשוט ממש לחוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספק vsd ו tr פיסיולוגי בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    29/10/2017

נראה לי שצריך להוריד לחץ. לפי מה שאת מתארת סכוי גבוה שלא תהיה כל בעיה.
    תמשיכי לפי ההמלצות אך לא נראה לי שיש סבה ללחץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו