בעיות לב אצל ילד סוכרתי

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• בעיות לב אצל ילד סוכרתי
    אליס
    29/11/2017

שלום, דוקטור!
    יש לי ילד סוכרתי בן 12. סוכרת סוג 1 אובחנה לפני 3 שנים.
    הסוכרת אינה מאוזנת וילד מעביר שעות רבות בבית ספר עם ערכי סוכר סביב 230. בנוסף יש לו כולסטרול גבוה.
    לאחרונה התחיל להתלונן שלא יכול לרוץ בשיעורי ספורט כי חסר לו אויר, אינו מצליח לנשום לרווחה. לעלות במדרגות לקומה שלישית של בית ספר עושה לו קוצר נשימה. בעת שנשכב לישון יש לו אותה תופעה של קוצר נשימה.
    מצאתי בתיק הרפואי של הילד רישום של MITRAL INSUFFICIENCY, CONGENITAL . הבדיקה בוצעה לפני 3 שנים.
    כרגע רופא ילדים נתן לבני שחרור משיעורי ספורט ושלח אותנו לבדיקת אקו לב. הבדיקה יצאה תקינה. היינו גם אצל רופא ריאות והוא לא מצא שום דבר חריג.
    אני רואה שקיימת בעיה חמורה אך לא יודעת מה לעשות ואיזה בדיקות לבקש. ברור לי שצריך לאזן את הסוכרת ואנו עובדים על זה, אבל מה לעשות כרגע עם הבעיות שנראות כמו בעיות לב?
    תודה רבה, דוקטור!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות לב אצל ילד סוכרתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בנשימה בסכרת

ד''ר אברהם מתתיהו
    30/11/2017

הי
    קשה לעשות אבחנות לפי הספור ובטח שלא נתן לאבחן בפורום.
    יחד עם זאת זה מעודד מאד שבדיקת אקו לב וגם בדיקת רופא ראות היו תקינות. קשיים בנשימה ועייפות יכולים להיות גם בגלל סכרת לא מאוזנת ואולי גם בגלל שינויים באלקטרוליטים בדם. יתכן גם מרכיב נפשי בגלל הקשיים שקשורים בסכרת.
    קשה כאמור לענות על כך בפורום ויש צורך בברור כולל בדיקה גופנית ובדיקות דם ואולי גם לשקול הערכה עם פסיכולוג וגם מבחן מאמץ לנסות להעריך את המצב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו