מום באקו לב עוברי

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• מום באקו לב עוברי
    מודאגת
    21/02/2018

שלום.הריון מתרומה.תורמת בת 26. שקיפות עורפית תקינה 0.7ממ, חלבון עוברי מרובע תקין 1:2000,סקירה מוקדת ומאוחרת תקינות.נמצאת במעקב הריון בסיכון עקב צירים ודינמיקה צווארית (מקבלת אנדומטרין,פרסולט,קרטיה,קורב צלסטון).הומלץ לעשות אקו לב עובר בגלל שזה הריון ivf למרות שלא היה שום סימן/חשד למשהו לא תקין.
    התברר שיש בעיה רצינית. מצ"ב סיכום הבדיקה. נשלחתי לייעוץ גנטי בעוד 3 שבעות. כנראה יומלץ על מי שפיר שמכוסן במקרה שלי(צירים וקיצור צוואר הרחם).
    לפני כמה ימים גילו שיש לי סוכרת הריון אבל כבר יומיים אני מודדת עם המכשיר וערכים תקינים.אני שבוע 28+.
    1.מה דעתך על תוצאות הבדיקה?
    2.האם לדעתך ומהנסיון שלך זו בעיה רק של הלב או שזה כתוצאה מאיזושהי בעיה גנטית?
    3.מה הסיכון שזה יכול להסתדר לבד אחרי הלידה ללא ניתוח?
    4.האם מנתחים פגים?ומאיזה שבוע?
    תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מום באקו לב עוברי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דף 2 של אקו לב

מודאגת
    21/02/2018

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא באקו לב עובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    21/02/2018

נראה לי שתוארה אסימטריה קלה של החדרים שאינה בהכרח בעיה.
    יש חשד לקוארקטציה (שקשה לאבחן בעובר) וכן מצוין שיש הדמיה קשה.
    לפיכך נראה לי שרצוי לעשות בדיקה נוספת של אקו לב עובר לנסות טוב יותר לפני שמגיעים למסקנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

מודאגת
    22/02/2018

תודה רבה לך על תשובה מבהירה.
    אני מבינה שזה בינתים חשד ולא אבחנה אבל הרופאה שביצעה את הבדיקה אמרה שיש די הרבה סימנים לחשד (חדר ימין יותר גדול. קשת בזוית חריגה וsherf). בבקשה עוד כמה שאלות.
    האם יתכן שב2 הסקירות לא כלום אפילו רמז לבעיה?
    באיזה בית חולים עדיף ללדת במידה ונצטרך ניתוח?
    האם תמיכה הרמונלית שלקחתי עד שבוע 12 ועכשיו תרופות כמו קרטיה ופרסולט יכולים לגרום לבעיה בלב העובר?
    מהנסיון שלך -האם בעיה בלב זו בעיה לפני עצמה או קשורה לבעיות גנטיות?
    תודה וסליחה ען האורך....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לקוארקטציה בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    23/02/2018

הי. אני חושב שהכי נכון בשבילך זה לקבל דעה נוספת לגבי אקו לב עובר.
    בהנחה שיש חשד מאד גבוה לקוארקטציה , רצוי ללדת במקום שיש קרדיולג ילדים נגיש שיכול לעשות אקו ולאבחן ויש פגיה שבה ניתן להשגיח על התינוק. במקרים אלה לעתים צריך לתת תרופה מסוימת שמשאירה את הדוקטוס פתוח. ובמקביל כאשר יש אבחנה ברורה אחרי הלידה, מארגנים ניתוח. אם האבחנה ברורה למדי בעובר אפשר ללדת גם בבית חולים שבו ניתן גם לעשות את הניתוח. (למרות שזה לא ממש קריטי בעיני).
    לגבי עניין גנטי, אם אנחנו די בטוחים שיש בעיה בלב בד"כ אנו מפנים לייעוץ גנטי ולרוב זה ימליץ בצוע מי שפיר וצ'יפ גנטי.
    מכל אלה את מבינה שחשוב לנסות לקבל אקו לב עובר יותר אבחנתי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו