פענוח בדיקת א.ק.ג לאחר צינתור

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• פענוח בדיקת א.ק.ג לאחר צינתור
    גיא
    30/03/2018

שלום רב

הבן שלי עמית בן 3, חולה במחלה גנטית נדירה שפוגעת בין היתר בלב והופיעה אצל מספר רב של אנשים במשפחה.

עמית עבר לאחרונה צינתור לב לסגירת ASD גדול מאוד.

הQTC במספר בדיקות עוקבות יוצא מאוד מוארך (500-570 מילישניות) לפני נוסחת באזט.

בא.ק.ג שלו מופיע גל אפסילון בחיבורי החזה, בולט בעיקר בחיבור של V1.

אצלי יש ברוגדה סוג 2 כאשר במקרה בודד הופיע תבנית ברוגדה סוג 1 לאחר אירוע חום של 40 מעלות.

במשפחה ידוע על מקרים של הפרעות קצב ואף מוות בגיל מוקדם אם כי לא פתאומי ככל הידוע לי.

האם הא.ק.ג חשוד כמשהו פתולוגי? בא.ק.ג מלפני חצי שנה גלי הT בחיבור V5 אינם הפוכים וכעת הם הפוכים. כמו כן גלי הP בחיבור V2 דומיננטים בהרבה וכך גם גל הT.

שתי התמונות הראשונות- מהשבוע האחרון

שתי התמונות לאחר מכן-מלפני שנה

אודה לעזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמונה 2-א.ק.ג מהשבוע האחרון

גיא
    30/03/2018

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונה 3-א.ק.ג מלפני כשנה

גיא
    30/03/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונה 4-א.ק.ג מלפני שנה

גיא
    30/03/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקג בילד

ד''ר אברהם מתתיהו
    06/04/2018

הי
    זה יהיה לא רציני מצידי לפרש את התרשימים שנשלחו בצורה כזו. קשה מאד לקרוא אותם כך וגם קשה לבדוק בצורה טובה את ה QT.
    לגבי השינויים ב גל T ב V5, יש לזכור ששינוי קטן במקום המדבקות בחיבורי החזה יכול לתת את ההבדל.
    כמוכן יש לי הרושם לפי צורת ה QRS בחיבורי החזה שגם המקום של V2 ו V3 התחלף או אינו נכון. בנוסף לכך עצם הסגירה של ASD גדול מביאה לכך שהחדר הימני שהיה גדול מאד קטן בהרבה וזה יכול להביא לשינויים מסוימים בגלל שינוי במנח של המחיצה הבין חדרית .
    נראה לי שכדאי שתראה את התרשימים עצמם לקרדיולוג הילדים שיוכל לפרש אותם ולעשות המדידות הנדרשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו