אקו לב עוברי - דליפה קלה במסתם הטריקוספידלי

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• אקו לב עוברי - דליפה קלה במסתם הטריקוספידלי
    אירנה
    16/04/2018

שלום רב,
    אני בת 33, הריון שני, שבוע 24. עשיתי אקו לב עקב הסטוריה משפחתית של Aorta coorctation מולד אצל אמי.
    בבדיקה הכל יצא תקין, פרט לדליפה קלה ממסתם הטריקוספידלי, והרופא אמר לחזור אליו לקראת שבוע 30 "בשביל השקט שלו".
    אני מאוד לחוצה מהממצא, הרופא אמר שזה לא משמעותי ואין מה לדאוג. מצד שני מדאיג אותי שעדיין נדרש מעקב בשבוע כל כך מתקדם.
    אודה מאוד אם תוכל להסביר מה ההשלכות האפשריות של הממצא ולמה צריך להמשיך לעקוב?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך השאלה

אירנה
    16/04/2018

ברצוני רק להוסיף, ששקיפות עורפית ושתי הסקירות היו תקינות לגמרי, למרות שבסקירה השניה בוצע אקו לב כמה ימים לפני האקו לב האחרון והרופא אמר שהכל תקין.
    סיכום בדיקת אקו לב: נצפו בגדר הנורמה: ציר הלב וסיטוס, קצב הלב, מורפולוגיית חדרי הלב, חיבורים ללב: ורידי עלייתי DV, SVC-IVC ולפחות 2 ורידים ראתיים, עלייתי-חדרי, חדרי-עורקי, גודל ויחסים של מוצא כלי דם גדולים מימין ומשמאל, קשת אאורטה, קשת דוקטלית, מחיצה בין חדרית, מחיצה בין עלייתית, גודל עליות, פורמן אובלה, מסתמים אטריוונטריקולארים וסמילונארים, זרימת דם בין חיבורי הלב בדופלר. לסיכום: דלף קל ממסתם טריקוספידלי.
    האם הממצא נחשב למום וייתכן ואדרש לעשות בירור גנטי ומי שפיר בשבוע כל כך מתקדם? האם עד שבוע 30 יכולים להופיע עוד מומים ו/או המצב הנוכחי יכול להחמיר? למה נדרש מעקב אם לדברי הרופא הממצא לא משמעותי? אודה מאוד להתייחסותך, מאוד מוטרדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליפה קלה של מסתם טריקוספידלי בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/04/2018

דליפה קלה של מסתם טריקוספידלי בעובר , ילד וגם מבוגר היא ממצא מאד שכיח וקים בשכיחות רבה בנורמלים.
    לא נראה לי שיש צורך לדאוג.
    אני מניח שהרופא רצה לחזור על הבדיקה מאוחר יותר לברר שאין שינוי לרעה.
    לדעתי לפי התשובה לא נראה שיש הצדקה לדקור מי שפיר אלא אם יש גורמים אחרים שמעלים הסכון לבעיה גנטית.
    ברוב הגדול מאד של המקרים בעיות מולדות ניתן לאבחן כבר שבוע כזה ולא צפוי להופיע משהו מולד חדש. (בתאוריה יש גם דברים נרכשים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו