הריון אחרי טיפול פוריות

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• הריון אחרי טיפול פוריות
    סמר
    06/06/2018

שלום,
    הריון תאומים אחרי ivf שבוע 17. היום הייתה לי סקירה מוקדמת והממצאים של אחד העוברים הם מום לב מורכב dextrocardia - av canal. הרופא הופנה אותי לאיקו לב עוברי. האם עדיין יש סיכוי שהכל יהיה תקין?? ואם העובר נולד עם בעיה כזאת, איך זה ישפיע על החיים שלו???
    עוד דבר, הרופא אמר שיש סיכוי שהעובר יהיה מנגולי האם זה נכון ומה הסיכוי?? האם בדיקת מי שפיר תעזור לדעת עם העובר מנגולי או לא.
    אין לנו מחלות במשפחה ומצדי ומצד הבעל. בדרך כלל בריאים.
    אני מקווה שתחזור אלי בהקדם האפשרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון אחרי טיפול פוריות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מום לב באחד העוברים

ד''ר אברהם מתתיהו
    07/06/2018

הי.
    כמובן שצריך לעשות אקו לב עובר לאשר האבחנה וגם חסרים כמה פרטים אנטומיים לגבי הלב , אך אם האבחנה נכונה זו לא בעיה פשוטה. כדאי לדון יותר על העתיד מבחינת הלב לאחר שיהיו יותר פרטים אנטומיים על הלב. זה חשוב גם כדי להחליט האם יש מקום להציע הפסקה של ההריון של העובר הפגוע בגלל הלב (אם המום מאד חמור).
    באשר לעניין הגנטי, כל אבחון של מום לב מחייב אותנו לשלוח לברור גנטי והם כמעט תמיד ממליצים על דקור מי שפיר וצ'יפ גנטי לשלול בעיה מסוג זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו