מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- VSD 3-4 ממ, בדיקת מי שפיר (צ׳יפ גנטי) תקינהבטסי16/07/2018
הי, אני בת 42, בשבוע 31 להריון. עד כה כל הבדיקות היו תקינות, כולל שקיפות עורפית, חלבון עוברי, ומי שפיר צ׳יפ גנטי. בגלל שאני חולה בלופוס ולמרות שאין לי נוגדני אנטי RO ואנטי LA, הופנתי לאקו לב עובר. בבדיקה נמצא חשד ל VSD בגודל 3-4 מ״מ. לא נרשם היכן ממוקם החור ומה סוגו (ממברנטי, שרירני...) אך הומלץ לי לבצע יעוץ גנטי חוזר. האם החשש לתסמונת דאון או טרנר, על אף הבדיקות הגנטיות התקינות שביצעתי במהלך ההריון, מבוסס? האם 3-4 מ״מ נחשב לחור גדול? ועוד שאלה, האם יתכן שאני גרמתי לבעיה במבנה הלב של העובר בכך ששתיתי חצי ליטר בירה פעם בשבוע?? ושאלה אחרונה, איך יתכן שהממצא התפספס בסקירת מערכות מורחבת??? לא היו אמורים להבחין בחור? אודה למענה בהקדם, בתודה ובהערכה, בטסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשד ל VSD בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו23/07/2018מאחר ונכתב רק חשד ל VSD. אני מציע לך לחזור על אקו לב עובר. וכדאי לוודא אם אכן קיים והאם שרירי או ממברנוטי
אם הצ'יפ תקין זה שולל בד"כ דאון וטרנר. קשה למדוד במדויק הפגם בעובר. אם זה באמת 3-4 מ"מ הוא לא קטנטן.
צריך לזכור ש VSD הוא לא מום קשה הוא יכול להסגר ספונטנית וגם אם יש צורך לסגור אותו זה לא נורא והילד אחרי הסגירה הוא בד"כ בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)