VSD 3-4 ממ, בדיקת מי שפיר (צ׳יפ גנטי) תקינה

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• VSD 3-4 ממ, בדיקת מי שפיר (צ׳יפ גנטי) תקינה
    בטסי
    16/07/2018

הי, אני בת 42, בשבוע 31 להריון. עד כה כל הבדיקות היו תקינות, כולל שקיפות עורפית, חלבון עוברי, ומי שפיר צ׳יפ גנטי. בגלל שאני חולה בלופוס ולמרות שאין לי נוגדני אנטי RO ואנטי LA, הופנתי לאקו לב עובר. בבדיקה נמצא חשד ל VSD בגודל 3-4 מ״מ. לא נרשם היכן ממוקם החור ומה סוגו (ממברנטי, שרירני...) אך הומלץ לי לבצע יעוץ גנטי חוזר. האם החשש לתסמונת דאון או טרנר, על אף הבדיקות הגנטיות התקינות שביצעתי במהלך ההריון, מבוסס? האם 3-4 מ״מ נחשב לחור גדול? ועוד שאלה, האם יתכן שאני גרמתי לבעיה במבנה הלב של העובר בכך ששתיתי חצי ליטר בירה פעם בשבוע?? ושאלה אחרונה, איך יתכן שהממצא התפספס בסקירת מערכות מורחבת??? לא היו אמורים להבחין בחור? אודה למענה בהקדם, בתודה ובהערכה, בטסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד ל VSD בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    23/07/2018

מאחר ונכתב רק חשד ל VSD. אני מציע לך לחזור על אקו לב עובר. וכדאי לוודא אם אכן קיים והאם שרירי או ממברנוטי
    אם הצ'יפ תקין זה שולל בד"כ דאון וטרנר. קשה למדוד במדויק הפגם בעובר. אם זה באמת 3-4 מ"מ הוא לא קטנטן.
    צריך לזכור ש VSD הוא לא מום קשה הוא יכול להסגר ספונטנית וגם אם יש צורך לסגור אותו זה לא נורא והילד אחרי הסגירה הוא בד"כ בריא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו