Vsd פריממברנוטי לתינוקת שנולדה

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• Vsd פריממברנוטי לתינוקת שנולדה
    אור
    27/09/2018

שלום רב,
    בתי נולדה לפני כמה ימים ובאקו לב שנעשה לה גילו VSD פריממברונטי שחלקו מתנקז לחדר ימין וחלקו לכיוון העלייה הימנית.
    לא קיבלתי נתון אודות גודל החור.. כיוון שהייתי בהלם לא שאלתי כלום.
    אשמח לקבל מידע:
    1. הבנתי שיש סוגים של VSD כאלו שנסגרים יותר לבד וכאלו שדורשים יותר התערבות- באיזה מצב מדובר פה?
    2. בדרך כלל באבחנה כזו האם מטפלים? וכיצד?

בעוד חודש אנחנו בבדיקה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• vsd פריממרנוטי

ד''ר אברהם מתתיהו
    27/09/2018

באופן כללי, יש גדלים שונים ומהלך שונה בכל אחד.
    יש נטיה של פגמים לקטון בהרבה מקרים.
    ככל שמתחילים עם פגם גדול יותר הסכוי קטן יותר שיסגר עצמונית. הערכה קלינית טובה יותר נתן לעשות לקראת גיל חודש ע"י התרשמות האם התינוק מפתח סימנים של אי ספיקת לב.
    במקרה שלך איני יכול לענות בגלל שאין פרטים (כדאי לשאול הרופא שבדק או שתשלחי לי המכתב מהרופא עם תשובה של האקו לב)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיכום של הרופא

אור
    27/09/2018

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vsd פריממברנוטי

ד''ר אברהם מתתיהו
    28/09/2018

לצערי גודל הפגם אינו מצויין בתשובת האקו כך שקשה לי לענות. בכל מקרה כמו שאמרתי, נהיה חכמים יותר בעוד 1-2 חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Vsd פריממברנוטי עדכון

אור
    01/10/2018

היי דוקטור,
    קודם כל ברצוני להודות לך על תשובותיך והתייחסותך.
    פניתי במייל לרופא שביצע את האקו לב לתינוקת שלי והוא ענה לי שקשה להעריך את הגודל בשלב זה אך כנראה שהחור בינוני.
    בנוסף, שאלתי אותו האם יש ממברנה והוא ענה שכן.
    סימן השאלה הגדול שלי זה שבכל מקום אני קוראת שסוג זה של vsd אינו נסגר לרוב לבד והרופא שביצע את הבדיקה אמר לי שהסיכויים שהחור יסגר לבד הם טובים אז קצת קשה לי להבין את התשובה שלו..האם זה קשור לממברנה? האם הסיכויים באמת טובים?
    כשאני שאלתי על ניתוח אז התשובה שקיבלתי היא שאנחנו ממש לא שם עדיין אבל אני קוראת שוב שהרבה מאלו שהיה להם חור מסוג זה הופנו לניתוח בגיל כמה חודשים..
    התור שלי לבדיקות הוא בעוד חודש..אני יודעת שנהיה יותר חכמים בהמשך אבל אני לא מצליחה להרפות מהנושא בייחוד שיש לי כל כך הרבה סימני שאלה..
    אני מאוד אודה לך אם תוכל לעזור לי בהתייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vsd פריממברנוטי

ד''ר אברהם מתתיהו
    01/10/2018

vsd בינוני בהחלט יכול לקטון או להסגר ספונטנית. אם הוא נסגר או נהיה קטן אין צורך בנתוח. במקרים כאלה אי אפשר לחזות בודאות קרוב ללידה מה יהיה המהלך ואת צריכה להאזר בסבלנות. בכל מצב גם אם יהיה צורך לסגור הפגם בניתוח זה לא נורא. יש לנו הרבה מאד מטופלים כאלה והם בריאים אחרי הניתוח . הסכון קטן בניתוח.
    אני חושב שטוב לך לנסות להרגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אור
    08/10/2018

בסיכום של הרופא שמצורף בהודעות קודמות כתוב Asd/pfo האם זה אומר שלילדה שלי יש גם vsd וגם asd ו pfo????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו