מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איוושהיובל02/06/2008
שלום רב,
אתמול הייתי עם בני בן השנה וחצי בטיפת חלב לצורך מתן חיסון ובדיקת רופא.
בבדיקה שהרופאה ביצעה היא שמעה איוושה וביקשה להפנות את תשומת ליבי לנושא מול רופא ילדים בקופת החולים.
מיד ניגשתי לקופת החולים והרופא של בני ביצע בדיקה שלטענתו הוא לא שומע שום איוושה אך למען השקט הנפשי שלי הוא נתן לי הפנייה ליעוץ קרדיולוגי וביצוע בדיקת אקו לב.
ברצוני לציין כי יום לאחר שבני נלד ועוד כשהיינו בבית היולדות נשמעה איוושה בבדיקת השחרור והתבקשנו להמתין עוד 12 שעות בטענה כי בפרק זמן של עד 48 שעות משעת הלידה ישנו איזה שסתום בלב שאמור להיסגר וכנראה שאצלו זה עדיין לא קרה ולכן נשמעת האיוושה. יום למחרת הבדיקה האיוושה כבר לא נשמעה ושיחררו אותנו לביתנו.
האם יש קשר בין השניים. מה המשמעות של איוושה? האם יש טיפול? האם יש לי סיבה לחשוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אושה
ד''ר אברהם מתתיהו02/06/2008רבות כבר כתבנו בנושא.
אושה היא רעש של זרימה שאנו שומעים עם הסטטוסקופ.
קיום אושה אינו אומר שיש מום בלב.
בחצי מהילדים עם לב נורמלי ניתן לשמוע אושה.
אני מבין שהופניתם לקרדיולוג ילדים ולאקו-לב.
אם הבדיקה תקינה (ורוב הסיכויים שהבדיקה תהייה תקינה) ואז אפשר לשכוח מהעניין.
נ.ב אושה אכן שכיחה ביום הראשון אחרי הלידה בין השאר בגלל מעברים שנסגרים אחרי הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)