האם חייבים לעשות אקו לב בחשד לARSA בהריון או שאפשר לדחות לאחר לידה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• האם חייבים לעשות אקו לב בחשד לARSA בהריון או שאפשר לדחות לאחר לידה?
    חני
    21/03/2019

1. עשיתיח סקירה מאוחרת בקופה משום ששם עוצמת גלי הקול נמוכה יותר מאשר בפרטיים בדו מימדי והבודק אמר שהלב תקין אבל משהו יוצא ימינה והוא לא רואה טוב ולכן רשם "חשד לארסה". לא עשיתי מוקדמת.
    אם הייתי עושה בפרטי ששם הציוד טוב יותר כנראה, האם היו יכולים לומר בוודאות אם זו ארסה ואם היא דוחקת קנה נשימה?

2. במידה ובתוצאות השקיפות הסיכוי לתסמונת דאון הוא 1:10000
    האם אפשר לבדוק רק את כרומוסום 22 כדי לשלול חשד לARSA?

3. האם אפשר לדחות את בדיקת האקו לב לאחרי הלידה?

4. האם עוצמת גלי הקול בבדיקת אקו לב היא גבוהה יותר מאשר הדו מימדי או התלת מימד?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ARSA

ד''ר אברהם מתתיהו
    21/03/2019

אני רואה שיש הרבה שאלות לגבי ARSA.
    זהו מהלך מעט שונה מהרגיל של העורק שהולך ליד ימין (יוצא מאבי העורקים אחרון במקום ראשון ועובר מאחורי הושט)
    התופעה קיימת בכ 1% מהאנשים ורובם לא יודעים שזה קיים אצלם כי ברוב הגדול של המקרים אין כל סימפטומים. (כלומר שאין לכך חשיבות רבה אחרי לידה)
    יש מאמרים שממצא זה בעובר מעלה הסיכוי לבעיות כרומוסומליות כמו דאון ו חסר חלקי של כרומוסום 22 (די ג'ורג')
    אך יש גם מאמרים שמצאו שאם זה ממצא מבודד בלי בעיה במבנה הלב אין זה מעלה הסיכון.
    רוב הגנטיקאים מטעמי זהירות, ממליצים על בצוע מי שפיר כשמוצאים ממצא זה.
    נראה לי שכדאי להוריד רמת החרדה מהממצא הזה.

ד``ר אברהם מתתיהו
    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו