vsd בפג

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• vsd בפג
    מיכל
    06/06/2008

שלום רב, לצערי הרב עקב הפרדות שליה בשבוע 34 להריון נולדה לי בת לפני כשבוע במשקל 2.200 ויש לה vsd
    פריממברנוטי כרגע מוערך כ 7 מ"מ.
    על ה vsd ידענו משך כל ההריון אך לא לקחתי בחשבון שיש אפשרות שהיא תיוולד פגית.
    כרגע היא מאושפזת בפגייה ובעקבות נשימות מהירות התחילה לקבל פוסיד ואלדקטון. (כמו כן נראה גודש קטן בריאות).
    השאלות שלי הן כאלה:
    האם עם טיפול מתאים היא יכולה להעלות במשקל כדי שתוכל לעבור ניתוח בשלום?
    האם מנתחים vsd בפגים?
    האם יש איזה סיכוי ש vsd בגודל ומיקום כזה יכול להסגר או לקטון ללא צורך בניתוח?
    אלפי תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    vsd בפג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• VSD בפג

ד''ר אברהם מתתיהו
    09/06/2008

שלום מיכל
    פג 34 שבועות במשקל של 2.2 ק"ג אינו נחשב מאד קטן, בד"כ אין לא בעיות קשות של חוסר בשלות וניתן כבר , באמצעים של היום, לטפל בו ברוב הפעולות הנדרשות .
    בד"כ במקרים אלה מנסים לתת טפול תרופתי וכלכלה עשירה בנסיון לגדל מעט את הילד בתקוה שהפגם אולי יקטן (זה אפשרי אם כי 7 מ"מ נשמע די גדול) וכן כדי שהילד יגדל קצת ויהיה נוח יותר לסגור אותו אם צריך.
    אם הילד נכנס למצב של אי ספיקת לב קשה עם קוצר נשימה , הזעה, חוסר עליה במשקל ניתן ללכת לניתוח תיקון מלא(סגירת הVSD) או אפשרות נוספת (בתינוק מאוד קטן או במקום מאד לא נוח של הVSD ) לעשות ניתוח מקדים של יצירת הצרות בעורק הראה (PULMONARY ARTERY BANDING ) שמפחית את כמות הדלף משמאל לימין ומשפר מצב התינוק ואז בגיל מאוחר יותר מסירים את ההצרות וסוגרים את הפגם אם הוא עדיין משמעותי.
    לפי שאת מתארת (לא ראיתי את האקו) יש לי הרושם שאם יהיה צורך ניתן יהיה לסגור את הפגם בניתוח אחד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו