מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשד לVSDשני16/06/2008
שלום רב,
אני בשבוע 22+ להריוני.
בסקירה ראשונה התגלה מעי אקוגני.
יש לציין כי חלבון עוברי,שקיפות וכל שאר תקין,איני נשאית CF ולא חליתי בcmv
בסקירה מורחבת שנערכה ע"י ד"ר מיכאל נדג'ארי ב"עין כרם" התברר שחומרת המעי היא בדרגה 1
בלבד והוא היה נראה אופטימי מאוד.
בבדיקת אקו לב שנערכה ע"י ד"ר ברנד ב"ביקור חולים" נתגלה חשד סביר ל VSD
הוא מגדיר זאת כך: "ניצפה לב בעל שני חדרים ושתי עליות בגודל ובתפקוד תקינים,
מחיצה בינחדרית חשד פגם נראה לעין באזור ממברזוני קטנטן עם זרימה מינימלית דרכו
בינעליתית פורמן אובלה פתוח.
יש לציין כי הרופא הדגיש שהממצא כשלעצמו אינו בעל משמעות המודינאמית ויכול להסתדר עוד בהריון או אחריו אך חשיבותו בהצטרפות לבעיות נוספות." (המעי האקוגני)
היועצת הגנטית לא ממהרת להמליץ על מי שפיר וגם אני לא ששה כי אני מרגישה שאין סיבה מספיק מוצדקת לסכן את ההריון. האם אני צודקת בהחלטה??
בכל זאת אני לא רגועה והיתי שמחה לחוות דעת נוספות.
אני מתכוונת לבצע אקו לב נוסף בעוד שבועיים.
אשמח מאוד להתיחסותכם לבעייתי!!
אני לא מרגישה רגועה לחלוטין,בכל זאת החלטה גורלית.
תודה מראש,
שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
VSD בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו16/06/2008שלום שני
לעתים קשה לאבחן בברור VSD באזור הממברנוטי כי האזור מאד דק ולעתים נראה כאילו יש חסר גם ללא VSD, ועוד יותר במקרים שהראות אינה טובה.
אם יש לרופא דרגת בטחון גבוהה שמדובר ב VSD באזור זה, מומלץ לעשות בדיקת מי שפיר.
אם לא, יתכן וכדאי לחזור על הבדיקה ולקבל תמונות אופטימליות ואז להחליט.
הבעיה היא לא ה VSD , אנו יודעים לטפל בו. החשש הוא לפספס תסמונת דאון שבה יש שכיחות לא קטנה של מום כזה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)