מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אזיגוס מעט מודגש/רחבדבורי15/07/2021
שלום ד"ר מתתיהו.
אני נמצאת בשבוע 34.5 להריון והתגלה לאחר סקירה ואקו לב עוברי תקין שיש לעובר וריד אזיגוס מעט מודגש/רחב
אני מאוד מודאגת ורופאים שדיברתי איתם לא הצליחו לתת לי מידע על אזיגוס האם זה מסוכן,? האם מדובר במום?
ואיך פועלים לאחר הלידה?
אודה לך מאוד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אזיגוס מורחב בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו19/07/2021אזיגוס הוא וריד נורמלי.
כאשר רואים וריד כזה מורחב יתכן שאין לכך משמעות )במיוחד שאת מתארת אקו לב עובר תקין (. לעתים יש מצב שיש חסר של החלק הכבדי של הוריד החלול התחתון ואז הרבה מהדם מהחלק התחתון של הגוף מתנקז ללב דרך האזיגוס ולכן הוא מוגדל. האם ראו באקו לב עובר נקוז תקין של הוריד החלול התחתון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזיגוס מורחב בעובר
דבורי19/07/2021תודה רבה,
על תשובתך ,
לא הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה שואל: "האם ראו באקו לב עובר נקוז תקין של הוריד החלול התחתון?" ולכן מצרפת את בדיקת האקו לב העוברי האחרון שביצעתי בשבוע 26.
שוב מודה לך מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אזיגוס מורחב בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו19/07/2021לפי התשובה של אקו לב עובר, נראו ורידים סיסטמיים וראתיים בסדר.
לא נראה לי שיש סבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזיגוס מעט מודגש/רחב
דבורי19/07/2021תודה רבה לך ד"ר מתתיהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת המשך אקו שבוע 35
דבורי22/07/2021היי דוקטור מתתיהו,
אני מודה לך מאוד על כל הלווי .
ביצעתי היום בדיקת אקו נוספת על פי המלצת הרופא.
הרופא לא ראה את וריד האזיגוס אבל יש חשד לקוארקטציה של האאורטה ויכולה להיות אפשרות שהתינוק יצטרך לעבור ניתוח.
רציתי לדעת אם תוכל לצפות בבדיקה ולתת לי את חוות דעתך .
אני מודה לך מקרב לב,
דבורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חשד לקוארקטציה
ד''ר אברהם מתתיהו23/07/2021הי
איני יכול לצפות בבדיקה אלא רק לקרוא את התשובה.
נראה לי קצת לא רגיל שאקו לב עובר בשבוע 26 היה תקין לגמרי וכעת יש הבדלים משמעותיים בגודל הצדדים.
לעתים לקראת סוף ההריון חדר ימין יכול להיות גדול משמאל גם ללא בעיה של ממש, אך לעתים זה רמז לבעיות בצד השמאלי של הלב כמו למשל קוארקטציה של אאורטה.
יהיה צורך לבדוק את התינוק ולעשות לו אקו לב עוד באשפוז בחדר תינוקות לברר את העניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזיגוס מעט מודגש/רחב
דבורי26/07/2021תודה רבה לך על הכל
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)