אזיגוס מעט מודגש/רחב

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• אזיגוס מעט מודגש/רחב
    דבורי
    15/07/2021

שלום ד"ר מתתיהו.
    אני נמצאת בשבוע 34.5 להריון והתגלה לאחר סקירה ואקו לב עוברי תקין שיש לעובר וריד אזיגוס מעט מודגש/רחב
    אני מאוד מודאגת ורופאים שדיברתי איתם לא הצליחו לתת לי מידע על אזיגוס האם זה מסוכן,? האם מדובר במום?
    ואיך פועלים לאחר הלידה?
    אודה לך מאוד על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אזיגוס מעט מודגש/רחב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אזיגוס מורחב בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    19/07/2021

אזיגוס הוא וריד נורמלי.
    כאשר רואים וריד כזה מורחב יתכן שאין לכך משמעות )במיוחד שאת מתארת אקו לב עובר תקין (. לעתים יש מצב שיש חסר של החלק הכבדי של הוריד החלול התחתון ואז הרבה מהדם מהחלק התחתון של הגוף מתנקז ללב דרך האזיגוס ולכן הוא מוגדל. האם ראו באקו לב עובר נקוז תקין של הוריד החלול התחתון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזיגוס מורחב בעובר

דבורי
    19/07/2021

תודה רבה,
    על תשובתך ,
    לא הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה שואל: "האם ראו באקו לב עובר נקוז תקין של הוריד החלול התחתון?" ולכן מצרפת את בדיקת האקו לב העוברי האחרון שביצעתי בשבוע 26.
    שוב מודה לך מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזיגוס מורחב בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    19/07/2021

לפי התשובה של אקו לב עובר, נראו ורידים סיסטמיים וראתיים בסדר.
    לא נראה לי שיש סבה לדאגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזיגוס מעט מודגש/רחב

דבורי
    19/07/2021

תודה רבה לך ד"ר מתתיהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת המשך אקו שבוע 35

דבורי
    22/07/2021

היי דוקטור מתתיהו,
    אני מודה לך מאוד על כל הלווי .

ביצעתי היום בדיקת אקו נוספת על פי המלצת הרופא.

הרופא לא ראה את וריד האזיגוס אבל יש חשד לקוארקטציה של האאורטה ויכולה להיות אפשרות שהתינוק יצטרך לעבור ניתוח.
    רציתי לדעת אם תוכל לצפות בבדיקה ולתת לי את חוות דעתך .

אני מודה לך מקרב לב,
    דבורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לקוארקטציה

ד''ר אברהם מתתיהו
    23/07/2021

הי
    איני יכול לצפות בבדיקה אלא רק לקרוא את התשובה.
    נראה לי קצת לא רגיל שאקו לב עובר בשבוע 26 היה תקין לגמרי וכעת יש הבדלים משמעותיים בגודל הצדדים.
    לעתים לקראת סוף ההריון חדר ימין יכול להיות גדול משמאל גם ללא בעיה של ממש, אך לעתים זה רמז לבעיות בצד השמאלי של הלב כמו למשל קוארקטציה של אאורטה.
    יהיה צורך לבדוק את התינוק ולעשות לו אקו לב עוד באשפוז בחדר תינוקות לברר את העניין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזיגוס מעט מודגש/רחב

דבורי
    26/07/2021

תודה רבה לך על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו