מתן המנגיול לתינוקת שנולדה בשבוע 26 עם VSD ו PFO

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• מתן המנגיול לתינוקת שנולדה בשבוע 26 עם VSD ו PFO
    אבא
    12/09/2021

שלום, התינוקת שלי נולדה בשבוע 26 ויש לה היסטוריה של ברידקריות עד שבוע 35. כעת בת 3 חודשים מתוקן לפני בירור חוזר של אקו לב עבור ממצאים של VSD ו PFO מאקו לב שהתבצע בשבוע 36. עקב המנגיומה שוקלים להתחיל טיפול בהמנגיול, האם יש מניעה לתת המנגיול בעקבות ממצאים אלו והיסטוריית ברדיקריות בזמן השהות בפגיה?

תודה רבה!
    אבא מודאג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המנגיול שלמעשה פרופרנולול לטיפול בהמנגיומה

ד''ר אברהם מתתיהו
    13/09/2021

המנגיול הוא למעשה פרופרנולול שהוא חוסם בטא שמשפיע יפה לנסיגה של המנגיומות. מהיותו חוסם בטא הוא יכול להביא לירידה מסוימת בדופק. יחד עם זאת ה"ברדיקרדיות" של הפגות הן לרוב משניות להפסקות נשימה ולא בעיה לבבית ראשונית. לפי דעתי יש סיכוי טוב שלא תהיה בעיה של ממש בשימוש בפרופרנולול וכדאי לנסות, כמובן לאחר התייעצות ומעקב של קרדיולוג ילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה לשאלה

אבא
    13/09/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מניח שהברדיקרדיות שהיו בפגות

ד''ר אברהם מתתיהו
    03/11/2021

זהו למעשה חוסם בטא שנקרא גם דרלין או פרופרנולול.
    אני מניח שהברדיקרדיות שהיו בפגות היו משניות להפסקות נשימה ששכיחות בפגים.
    לא נראה לי שיש בעיה לתת התרופה.
    אני מניח שה VSD אינו גדול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו