אמא עם VSD

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• אמא עם VSD
    חסוי
    01/09/2008

אני נמצאת בשבוע 18 להריון כאשר בילדותי אובחן אצלי VSD. בדיקת אקו לב שעברתי לאחרונה (שלי לא של העובר) הראתה שהמום עדיין קיים אך מדובר בVSD קטן. יחד עם זאת נשלחתי לבדיקת אקו לב עובר אותה אבצע בעוד כיומיים. מספר שאלות: 1. אני עומדת לבצע בדיקת דיקור מי שפיר ולאחר בחינת תוצאות אקו לב נאמר לי שאין צורך בנטילת אנטיביוטיקה לפני/אחרי הדיקור. האם זה מושפע מגודל הVSD ולא בכל מקרה יש ליטול אנטיביוטיקה? 2. הופניתי גם לביצוע אקו לב עובד מכיוון שנאמר לי כי קיימת סטטיסטיקה לגבי עוברים בעלי מומים בלב אשר נולדו לאימהות עם מום בלב. אשמח לדעת באיזה אחוזים מדובר? 3. בהנחה שאקו לב עובר יהיה תקין האם בכל זאת יש להפנות תשומת לב מיוחדת לאפשרות של מום בלב במהלך ביצוע סקירה מורחבת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא עם VSD

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשה בהריון עם VSD קטן

ד''ר אברהם מתתיהו
    01/09/2008

1. אין צורך לקחת טפול אנטיביוטי בגלל הVSD שלך לפני בצוע בדיקת מי שפיר. אין קשר לגודל ה VSD. בכלל, ההוראות שונו בשנה האחרונה ובמקרה כמו שלך אין צורך לקחת גם לפני טיפולי שיניים וכו (דבר שהיה מקובל בעבר)
    2. מום לב אצל האם מעלה סטטיסטית את הסיכוי למום אצל הילד אך עדיין מעל 90% סכוי שלא יהיה לילדך מום לב.
    3. תשומת לב תמיד כדאי להפנות! אך אם בוצע אקו לב עובר ע"י מי שמיומן בבדיקה, הסכוי שיהיה מום לב משמעותי הוא קטן. (יש מומים לא קשים שקשה לאתר באקו לב עובר ויש גם 2 מעברים שהם פתוחים בעובר ואמורים להסגר רק לאחר הלידה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו