מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- VSD בתינוק בן שבוע ימיםיעקב30/09/2008
בבית החולים בננו הבכור אובחן כבעל sub artic VSD , בנוסף PFO הקרדיולוג כתב: "נינוח, ללא קוצר נשימה או כחלון, לב סביר (??) א. סיסטולית csb 2/6 דפקים תקינים, כבד לא מוגדל" ונקבע לנו ביקור לעוד שבועיים מהיום. שאלותיי: א. מקריאה ברשת הבנתי שישנם סוגים שונים של VSD בעלי סיכויים גבוהים או נמוכים יותר להסתם ספונטנית אך לא מצאתי את המונח sub artic . אודה על ההסבר. ב.אני מניח שcsb 2/6 מתייחס לאוושה. אשמח לקבל הסבר. ג.מה זה pfo? ד. הרופא אמר שכרגע עירבוב הדם המחומצן והלא מחומצן אינו מפריע לתינוק, האם זה אומר שהחור הוא קטן? מה הסיכוי נצטרך לטפל בו בתרופות או בניתוח לב פתוח? (תרופות, אני מבין, מאפשרים להשתהות תקופה נוספת לפני ניתוח בתקווה להחלמה ספונטנית) ה. אשמח אם תוכלו להפנות אותי: 1. לחומר קריאה בנושא 2.להמליץ לי על רופאים באיזור מרכז הארץ (בינתיים אנחנו אמורים ללכת למרפאה ב"דנה"- אם נצליח לארגן תור, בינתיים הצלחנו רק לעוד חודש וחצי. תודה על עזרתכם, יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
vsd בתינוק
ד''ר אברהם מתתיהו03/10/2008שלום יעקב
א SUB AORTIC VSD הוא פגם מתחת למסתם של אבי העורקים. זהו פגם במחיצה הדקה (הקרומית=פריממברנוטי) להבדיל מפגמים במחיצה השרירית שהיא עבה יותר.זהו פגם שיכול להסגר לבד אך חשוב מאד לדעת מהו גודלו כעת (ככל שהוא גדול יותר בד"כ סכוייו להסגר קטנים יותר)
.ב. אוושה הוא הרעש שנשמע ע"י הסטטוסקופ כתוצאה מהזרימה.
ג. PFO = PATENT FORAMEN OVALE זהו מעבר בין הפרוזדורים שהוא פתוח אצל כל עובר ברחם ואמור להסגר לאחר הלידה. לעתים אינו נסגר ונשאר מעבר קטן גם כמבוגר, בד"כ ללא בעיות.
ד. בד"כ בגלל שוני בהתנגדות לזרימה (בימין נמוך יותר) לעומת שמאל ולכן בד"כ הזרימה היא משמאל לימין ואין מספיק ערבוב של הדם על מנת שיהיה בכחלון,
ה ההחלטה לגבי הניתוח תלויה בגודל הפגם, מצבו הקליני של התינוק (האם אוכל היטב ועולה במשקל?) והלחץ שקיים בעורקי הראה.
ו. בכל בי"ח כמעט יש לפחות רופא אחד, ולרוב יותר שעוסקים בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת הבהרה
יעקב03/10/2008ראשית, תודה עלתשובתך המפורטת אך אינני מבין עד הסוף את ההשלכות. א.כמדומני, ממה שקראתי שבגיל חודש אחד החדר גדל יותר ואז הזרימה הופכת חד כיוונית בגלל התנגדות נמוכה יותר בחדר ימין. החדר השמאלי מכין דם מחומצן (לאחר שחזר מהריאות) או שאינו מחומצן (שחזר מסיבוב בגוף)? ב. יש לילדנו בעיות בהאכלה. כיצד נדע אם הן קשורות? מה מאפיין בעיות באכלה מסוג זה? ג. אשמח אם תוכל להפנות אותי לחומר קריאה בנושא (גם באנגלית זה בסדר) תודה, יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יעקוב
מיכל03/10/2008אני לא רופאה אבל התינוקת שלי בת 4 חודשים נותחה לפני כחודש ניתוח לתיקון vsd רציתי לספר לך עד שהרופא יענה שהיה לנו מאד מאד קשה להאכיל אותה ולקראת הניתוח היא כבר החלה יורדת במשקל. הקשיים בהאכלה מתבטאים בכך שהילד אוכל מאד לאט ומתנשם זאת אומרת שלהאכיל אותה לקח לי כמעט חצי שעה או יותר מה שתינוק אחר היה אוכל ב 10 דקות. היתה עושה המון הפסקות. בנוסף קיבלה תרופות שהחזיקו אותה פחות או יותר עד הניתוח אבל בשלב מסוייים הן הפסיקו לעזור. פשוט רצינו להרוויח קצת משקל. אני פה אם יהיו לך שאלות. לגבי חומר קריאה יש כל כך הרבה באינטרנט פשוט תקיש vsd ותראה..... אם יש לך שאלות אשמח לעזור....גם אני גרתי בפורומים האלה עד הניתוח :) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו....
מיכל03/10/2008אני יודעת מהמקרה שלנו שבשבוע הראשון לחיים לא צריכות להיות בעיות מיוחדות עם תינוק עם vsd הבעיות האמיתיות מתחילות בערך חודש אחרי הלידה במידה והן מופיעות בכלל. לכן גם אם יש עכשיו בעיות עם אוכל בתינוק בן שבוע לא בטוח שזה בגלל החור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה כיף שכתבת
יעקב04/10/2008מיכל, קודם כל תודה על שהגבת בכלל. ילד ראשון עם כל הקשיים ובנוסף בעיה בלב.... בכל מקרה לי מה שאת אומרת כנראה שהבעיה בהאכלה כרגע אינה קשורה. לגבי הניתוח. איזה ניתוח עשו לילד(ה) שלך? האם פתר את כל הבעיות? איפה טופלתם? אשמח לשמוע לכל עצה שיש לך להציע בעניין. גמר חתימה טובה, יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פסיולוגיה של VSD
ד''ר אברהם מתתיהו03/10/2008יעקב שלום.
תחשוב על 2 החדרים כאלו הם חלל אחד שממנו יש 2 יציאות:1 לאבי העורקים=לגוף 2 לראות. (זה בעצם מה שקורה כשיש פגם גדול בין החדרים). הדם שמגיע לחדרים צריך להחליט לאן הוא יצא (לגוף או לראות). הדבר תלוי בכמה קשה לו לזרום לכל כוון (זוהי בערך המשמעות של תנגודת). התנגודת אינה ערך קבוע והיא תלויה במספר גורמים ונקבעת ע"י כלי הדם הקטנים (כווץ כלי הדם והתעבות שלהם יכול להעלות את התנגודת ולהפך). בתינוק נורמלי שזה עתה נולד התנגודת לזרימה לראות היא גבוהה ודומה לזו של הזרימה לגוף (לאבי העורקים). עם תחילת הנשימות של התינוק, התנגודת לראות יורדת יחסית מהר וממשיכה לרדת בהדרגה בשבועות הראשונים כאשר כלי הדם הראתיים הופכים בעלי דופן דקה יותר. בתינוק שנולד עם VSD גדול בגלל התנגודת הראתית הגבוהה ולמרות שיש פגם גדול, אין זרימה מרובה לראות, בהמשך בהדרגה התנגודת הראתית יורדת ויותר ויותר דם יזרום לראות (לעתים פי 4 ויותר מאשר כמות הדם שתזרום לגוף). לזה קוראים דלף גדול משמאל לימין. הזרימה הראתית המרובה גורמת לילד לנשום מהר ולהתעיף מהר ולכן הוא מתקשה באכילה ואחרי מספר מציצות חייב לנוח והוא בד"כ מזיע הרבה, כך שהארוחה הופכת להיות של שעה ויותר. במקרים הקיצוניים, כל כך הרבה דם זורם לראות כך שאין מספיק זרימה לגוף, וגם זה כמובן אינו טוב (זה כמו לנסות לנפח בלון שיש בו חור גדול). במקרים אלה למרות שאנו מגדירם זאת כאי ספיקת לב, אין בד"כ בעיה בתפקוד הלב אך יש פשוט עומס נפח מאד גדול וסגירת הפגם פותרת את הבעיה.
כאשר יש דלף שמאל לימין הזרימה היא ברובה לכוון הראות וכמעט ולא מגיע דם דל בחמצן לכוון אבי העורקים. גם אם יש ערבוב במידה מסוימת הוא בד"כ לא מורגש. זכור נא שהדם הרב שחוזר מהראות לפרוזדור שמאל וחדר שמאל כולו מחומצן לגמרי וערבוב שלו עם מעט הדם שחוזר מהגוף דרך פרוזדור ימין לחדר הימני עם ריווי חמצן נמוך יותר אינו משנה הרבה את החמצון הכללי.
זה היה מיני שעור בפיזיולוגיה ואני מקווה שזה מספיק מובן.
נ.ב נראה לי רעיון טוב לקרוא חומר באינטרנט שמיועד לקהל הרחב. אני מכיר יותר ספרים מיקצועיים לרופאים שמתעסקים בנושא של קריולוגיה ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על השיעור, היה מועיל
יעקב04/10/2008ועזר לי לעשות מעט סדר. גמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)