מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ממצא ללבי בעוברקרן11/12/2008
אני בהריון עם תאומים , בשבוע 17 ביצעתי סקירה מוקדמת ונמצא באחד העוברים: אסימטריה בין הצדדים, נאמר לי ע"י הרופא שהכוונה היא ל- CUARTATION OF AORTA ** ברצוני לדעת מה זה אומר , זה ממש דבר חמור, האם יש צורך לבצע הפלה בעקבות הממצא ** במידה ובסופו של דבר אני ילד את העובר הזה, מה הם ההשלכות על המשך חייו? *** יש צורך לבצע דיקור מי שפיר? אשמח לקבל פרטים לגבי מצבי כי רק בעוד 5 שבועות נקבע לי אקו לב וייעוץ גנטי בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסימטריה בין לב ימני ושמאלי בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו11/12/2008שלום קרן
אסימטריה בין הלב הימני והשמאלי אינו נדיר בעובר. בשליש האחרון של ההריון זה אפילו זה נחשב לוריאנט נורמלי ( החדר הימני ועורק הראה גדולים מחדר שמאל ואבי העורקים). כאשר היחס הוא מעל 1.5/1 זה כבר נחשב לממצא חורג מהרגיל (במיוחד אם זה מופיע לפני השליש האחרון של ההריון)
במקרה כזה מועלה בין השאר חשד ל קוארקטציה. זהו מום שקשה לאבחן בהריון והממצא בד"כ אומר שיש חשד לקוארקטציה אך חלק לא מבוטל מהמקרים יוצא בסוף בסדר.
קוארקטציה היא הצרות של אבי העורקים בד"כ מעבר ליציאת העורקים לראש ולידיים. כמום מבודד, במיוחד אם היא מאובחנת בזמן בילוד, ניתנת לתקון ע"י ניתוח בהצלחה טובה.
לגבי ברור גנטי: אם יש חשד גבוה למום לב כדאי לעשות יעוץ גנטי ולשקול מי שפיר.
בכל מקרה חשוב לעשות אקו לב עובר בהמשך ולקבל יעוץ מקרדיולוג ילדים לגבי הממצא ומשמעותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)