מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוקד אקוגני בלב העוברמודאגת28/12/2008
נכבדיי שלום, בסקירה הראשונה נמסר לי כי קיים מוקד אקוגני בלב העובר. הרופא שערך את הסקירה הרגיעה ואמר כי זה כלום. לאחר עיון באינטרנט, ראיתי כי קיים קשר לתסמונת דאון. כמובן שהחשש עלה שוב ו-2 רופאי נשים אמרו לי שזה שום דבר. לאחרונה בשל מעבר מקום מגורים, החלפתי את רופא הנשים המטפל, והנ"ל הבהיר לי כי הדבר מגדיל ב-2 את הסיכוי לתסמונת דאון. הנני בשבוע ה-21 להריוני וחוששת לבצע בדיקת מי שפיר. אגב, יתר הבדיקות נמצאו תקינות (שקיפות עורפית וחלבון עוברי) ועל כן הרופא המטפל העביר את ההחלטה לבדיקת מי שפיר ל"מגרש" שלי, כי הוא אינו יכול לתת המלצה. מה לעשות? האם להמתין לסקירה המורחבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקד אקוגני
ד''ר אברהם מתתיהו28/12/2008שלום
מוקד אקוגני הוא ממצא מבריק או לבן כפי שהוא נראה באקו בד"כ בחלל חדר שמאל ולעתים בחדר ימין. אנחנו יודעים שממצא זה שהוא די שכיח (כ 10% מהעוברים) וכן יודעים שאין זו בעיה מבחינת הלב. הדבר היחיד הרע שאמרו על ממצא זה שיש לו קשר סטטיסטי חלש לתסמונת דאון. כלומר זהו סמן סטטיסטי חלש מאד לדאון. יש סמנים אחרים כמו חלבון עוברי, שקיפות עורפית ועוד שהם הרבה יותר חשובים. יש שמוסיפים במקרים אלה בדיקת אקו לב עובר. מטרת הבדיקה של הלב במקרים אלה היא לא לראות את המוקד האקוגני, אלא לבדוק את מבנה הלב. הסיבה לכך היא שבילדים עם תסמונת דאון יש שכיחות גבוהה מאד של מומי לב (פי 50 מאשר בילדים נורמלים). אי לכך ממצא של מום בלב, במיוחד מום שהוא שכיח בתסמונת דאון (כמו AV CANAL ,TOF או VSD פריממברנוטי) מעלה את הסכוי לדאון ומכוון אותנו ביתר שאת לעשות בדיקת מי שפיר.
אם את אשה צעירה והבדיקות של חלבון עוברי, שקיפות עורפית, סקירת מערכות +/- אקו לב עובר הן תקינות , והממצא היחיד הוא מוקד אקוגני, אז מקובל על רוב הרופאים שאין צורך או המלצה לעשות בדיקת מי שפיר.
ברור שמדובר בהערכות סטטיסטיות ובכל מקרה אין כאן בטחון של 100% לאף כוון.
בסה"כ לא נראה לי שיש סיבה לחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)