טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הבת שלי בת שנתיים ובקרוב אמורה לעבור ניתוח לתיקון המום בנ"ל. אני רוצה לציין שהיא לא סובלת מתסמונת דאון (אני יודעת שהמום אופייני לתסמונת זו). אני מאוד חוששת מהניתוח, הוא יהיה בבלינסון, תוכל לפרט לי מה הפרוצדורה, מה משמעות המום הזה והתיקון שלו? מה הבת שלי הולכת לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום ורד התיחסתי למום זה לפני מספר ימים בתשובה לשאלה. זהו למעשה פגם במחיצה הבין פרוזדורית באזור שגובל במסתמים שבין הפרוזדורים לחדרים. בד"כ מלווה בבעיה מסוימת במסתם המיטרלי ( מעין שנץ שגורם לדרגות שונות של דליפה). אני לא מנתח, אך באופן כללי בניתוח מתקנים את המסתם בד"כ ע"י תפירת השנץ ואח"כ סוגרים את הפגם בד"כ ע"י טלאי שלרוב עשוי מפיסה של קרום הלב. זהו ניתוח בתוך הלב ולכן מצריך בד"כ חיבור למכונת לב ראה. ההצלחות בניתוח טובות (אך כמובן יש גם סיכונים מסוימים שיוסברו לך לפני הניתוח) בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר