מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- pfoמירב22/01/2009
שלום ד"ר ממתתיהו שמי מירב לפני 5 חודשים אובחן אצלי pfo בTEE מעביר בועות דלפ מימין לשמאל אני גם סובלת ממיגרנות קשות ומסינקופה ואיבוד ראיה כאשר אני מיתעלפת.. וגם אובחן אצלי בעיות קרישה בדם יתר קרישיות. קיבלתי קרטיה לדילול דם וגם ההמגולובין נמוך 10.2 והcrp גבוה 45 יש לציין שזה כבר תקופה מסוימת זה גבוה ואין לאפ אחד תשובות. 1. האם pfo קשור למיגרנות ואת מה שציינתי ואם כן מה ניתן לעשות בהקשר זה? אודה אם תוכל לענות לי מירב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
PFO ומיגרנות
ד''ר אברהם מתתיהו24/01/2009PFO קים אצל כ 25% מהאוכלוסיה הנורמלית וברוב המקרים אינו מלווה בכל סימפטומים.
נמצא קשר סטטיסטי בין PFO וארועים מוחיים, בולט במיוחד באנשים צעירים שאין להם גורמי סיכון אחרים.(ההנחה היא שקרישי דם שנוצרים בצד הורידי עלולים לעבור לצד השמאלי של הלב ומשם למוח במקום להיתפס בכלי הדם הקטנים בראות). הבעיה היא שברוב המקרים איננו יכולים להוכיח זאת בודאות. במקרים שיש ארועים מוחיים באנשים יחסית צעירים, ללא גורמי סכון ברורים אחרים אנו נוהגים להציע סגירה של ה PFO בצנתור (ע"י מטריה מיוחדת) בידיעה שאין בטחון מוחלט שזה יפתור את הבעיה.
בנוסף, ידוע קשר סטטיסטי בין מיגרנות וקיום PFO , ויש מאמרים שהראו הפחתה ניכרת בהתקפים אחרי הסגירה (מעבר ל2-3 חודשים הראשונים לאחר הסגירה).
אני באופן אישי נוהג עד עתה להציע סגירה במקרה של ארועים מוחיים אך עדיין לא בעקבות מיגרנות בלבד.
לפי הספור שלך נראה יותר שמדובר במגרנות. חשוב לקבל הערכה טובה ע"י נוירולוג מה בדיוק בעיתך והאם הוא ממליץ על סגירת הPFO .וכן לברר ע"י המטולוג מה בדיוק יתר הקרישיות ואיזה טפול היא מחייבת
אנו אכן מבצעים את פעולת הסגירה בצינתור, אך האינדיקדיה היא כאמור שייכת יותר לצד הנוירולוגי.
הצנתור לסגירת ה PFO אינו קשה במיוחד ובד"כ מוצלח (יש אחוז קטן של דלף שאריתי)
אך כאמור השאלה החשובה היא האם נכון לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpfo
מירב25/01/2009שלום ד"ר מתתיהו אני יתייחס לתשובה שלך קיבלתי הפניה מניורולוג לבצע MRI לשלילת וסקוליטיס ואירועים טרמבואליים. הניורולוגית ממליצה על סגירת pfo שאלה לי אלייך י שאפשרות להגיע אלייך ליעוץ קרדיולוגי אציין שאני חיילת ומותר לי לקחת חוות דעת שניה .אודה אם תענה לשאלתי תודה שוב מירב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
PFO
ד''ר אברהם מתתיהו26/01/2009שלום מירב
אני מציע שתגמרי את הברור הנוירולוגי כולל MRI והמלצות סופיות של הנוירולוג.
ואז אם תרצי התקשרי למרפאה ונתאם פגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpfo
מירב26/01/2009היכן נימצאת המירפאה שלך כדי לתאם פגישה ? אציין שאני גרה באשדוד. בתודה מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
PFO
ד''ר אברהם מתתיהו26/01/2009מירב
צלצלי באחד הבקרים לטלפון של יחידת הלב לידים בקפלן.
המספר מופיע בראש עמוד של הפורום. 08-9441653* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)