ספורט לילד שעבר צינתור

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• ספורט לילד שעבר צינתור
    אילנה מגן
    28/02/2009

שלום לכם! בני בן 12. הוא עבר בגיל חצי שנה צינתור ובלון להרחבת מסתם ריאתי. מאז הוא במעקב שנתי קרדיולוגי. הרופא ממליץ להימנע מספורט תחרותי, ולהרבות בשחייה. בני שוחה באופן קבוע פעם בשבוע. בשבועות האחרונים הוא "לוחץ" להירשם לחוג כדורסל עם חבריו. ברור לי שכדורסל הוא ספורט מעייף. האם קיים חשש כלשהו וצורך למנוע מימנו מלהישתתף בחוג שכזה? מדובר על חוג של פעמיים בשבוע, למשך כשעה וחצי כל פעם. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספורט לילד שעבר צינתור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספורט לילד שעבר צינתור

ד''ר דני פינק
    28/02/2009

שלום אילנה מגן

בדרך כלל אחרי צינתור ובלון מוצלח להרחבת מסתם ריאתי אין צורך לימנוע ספורט לכן מהסיפור שלך אני מבין שיש עדין מפל משמעותי מעל המסתם.
    מצד שני אם מותר להצטרף לשחיה ברמה גבוהה, אז אין הבדל לגבי הלב בן זה לכדור סל.
    בגלל הקונפליקט שיש לי בתוך השאלה שלך, אני חייב להפנות אותה בחזרה לקרדיולוג ילדים שלך. אין לי מספיק ניתונים לעזור לך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפל

אילנה מגן
    01/03/2009

תודה רבה על התייחסותך המהירה! בביקורת האחרונה, לפני כארבעה חודשים, נמדד לו מפל של 30. האם זה נחשב ללחץ גבוה על פני המסתם הריאתי? תודה שוב, אילנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפל

ד''ר דני פינק
    01/03/2009

תלוי אח מודדים- זה לא שחור לבן. גם השיקול דעת של הקרדיולוג לא תלוי רק על המפל, יש כמה מרכבים.
    סליחה על האי ודאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו