נקודה אקוגנית בלב

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• נקודה אקוגנית בלב
    Ronit
    08/03/2009

אני בשבוע ה 19 להריון. בסקירת מערכות מורחבת התגלתה נקודה אקוגנית (golf ball) בחדר השמאלי של העובר. ללא כל קשר, ביצעתי מי שפיר בעקבות גיל = 35 והתוצאות טרם הגיעו. הגניקולוג שלי הציע לי לגשת לייעוץ גנטי כתוצאה מהממצא האקוגני = האם יש טעם????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקודה אקוגנית בלב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודה אקוגנית בלב

ד''ר דני פינק
    08/03/2009

שלום Ronit

It was never thought that these "golf balls:" were related to cardiac pathology. When they were first detected, which was related to the increasing descrimination and quality of the ultra sound technology, the first studies raised the possibility that the finding might be related to an increased incidence of chromosomal abnormalities. Today the obstetricians are backtracking on that and it is not felt today to be an independent marker of increased risk. Together with other findings there are those that feel it might combine to increase the risk but the evidence is sparse.

To make a long story short, although the echogenic foci are found in the heart, they are not related to cardiac problems and as such your question should be directed to Geneticists- Obstetricians.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו