מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איווושה יסטולית 3/6עינת23/04/2009
שלום רב,
בני בן החמש בעל מום בלב מולד (גילינו לפני שנה וחצי). יש לו איווושה יסטולית 3/6. אציין את הבעיות לפי אקו לב אחרון.
מפל במוצא החדר השמאל מבעד לממברנה התת-מסתמית של 37 עד 34 ממ"כ (באקו הקודם היה 21.)
אי ספיקה פזיולוגית של המסתם הטריקוספידלי
אי ספיקת מסתם וותיני זעירה.
הרופא ציין כי מידת ההיצרות במוצא החדר השמאלי גוברת בהדרגה וכי תועדה לראשונה אי ספיקת המסתם הוותיני.
בע"פ הוא ציין כי לפי ההתפתחות עד כה נראה שלא יהיה מנוס מלנתח אותו בשלב כלשהו.
אני מבינה שהיום ההתוויה היא לנתח כמה שיותר מאוחר רק במקרה של בעיה רצינית יותר. האם קימת הסכמה רחבה של החוקרים בנושא?
והשאלה השנייה - מה זה אי ספיקה פזיולוגית של המסתם הטריקוספידלי, האם זה קשור למסתם הוותיני? בסיכום חוות הדעת הרופא לא התייחס לכך אלא רק להיצרות ולמסתם הוותיני.
והשאלה הגדולה מכולם - מה צפוי לנו בעתיד, אני מניחה שלא תוכל לענות לי על כך אבל- האם יש לך המלצה על אתר, ספר משהו שיעזור לי להבין קצת יותר מה קורה לבן שלי ומה העתיד צופן לו (ולנו..)
תודה רבה רבה,
עינת וגם בשם הילדון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממברנה תת אאורטלית
ד''ר אברהם מתתיהו24/04/2009שלום עינת.
ראשית לגבי הדליפה הפיסיולוגית של המסתם הטריקוספידלית: זהו ממצא של אקו-דופלר שהוא נורמלי וקיים אצל רבים מאיתנו ואין לכך כל חשיבות וגם לא קשר לממברנה מתחת לאאורטה בצד שמאל.
ממברנה תת אאורטלית היא ממצא של קרום שגדל מתחת למסתם של אבי העורקים וגורם לדרגות שונות של הצרות במוצא החדר. כמוכן מאמינים שהקרום במשך הזמן יכול לגרום לנזק במסתם עצמו (דליפה) או ע"י תפיסת העלים בצד התחתון של המסתם או/ו פגיעה במסתם ע"י הסילון של הדם שעובר דרך ההצרות שנגרמת ע"י הקרום.(ולכן רצוי לטפל לפני שנגרם נזק משמעותי למסתם)
יש מקרים שהקרום נשאר יציב לאורך שנים רבות אך בהרבה מקרים הוא נוטה לגדול וההצרות גוברת.
יש הרבה דעות בקרב הרופאים מתי הכי נכון להתערב. אני בד"כ נוהג לעשות זאת סביב מפל של 40-50 ממ"כ ועם הופעה של דליפה אאורטלית.
אם הדליפה היא מינימלית בלבד יש שהיו מחכים אפילו יותר (בהנחה שאין לילד כל תסמינים). זאת מאחר ואחוז החזרה של הקרום הוא כנראה נמוך יותר בגיל מבוגר יותר.
ברוב המקרים, בניתוח לא קשה יחסית, נפתרת הבעיה לתמיד, אך כאמור בחלק קטן מהמקרים הקרום יכול לגדול שנית. (לכן קשה לנבא בודאות לגבי ההמשך ויש מקום להמשך מעקבים גם אחרי הניתוח.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תושבתך!
עינת29/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממברנה אאוטרלית
יגאל08/02/2010בהמשך לתגובתך לעינת ברצוני לקבל מידע נוסף לגבי אופן הניתוח מבחינה טכנית האם הניתוח מצריך פתיחת חזה כמו בכל ניתוח לב? מהיכן חודרים לחדר השמאלי על מנת להסיר את הקרום? האם קיימים סיכונים נוספים העלולים להווצר כתוצאה מהניתוח? וכמו כן מהו זמן ההחלמה הצפוי לילד בגיל 13?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממברנה תת אאורטלית
ד''ר אברהם מתתיהו08/02/2010שלום יגאל
אני קרדיולוג ילדים ולא מנתח לב אך אנסה לענות לך באופן כללי ובסיסי. לפרטים נוספים רצוי לשוחח עם המנתח לפני הפעולה.
הניתוח כרוך בפתיחת החזה וחבור החולה למכונת לב ראה. הכניסה לאזור מתבצעת בד"כ ע"י חתך באבי העורקים מעל המסתם, הזזה הצידה של עלי המסתם ודרך המסתם מתבצעת הכריתה.
הדברים שעלולים להיפגע הם אלה שנמצאים בסביבה דהיינו:1. מערכת ההולכה שעוברת במחיצה הבין חדרית קרוב לאזור המנותח (במקרים נדירים פגיעה עלולה לגרום לצורך בקוצב לב) 2. יכולה להיות פגיעה במסתם האאורטלי עצמו (כי לעתים צריך להסיר את הקרום שממש מחובר למסתם) 3. העלה הקדמי של המסתם המיטרלי שלעתים קרובות הקרום קשור גם אליו. 4. כריתה עמוקה שכוללת גם כריתת שריר עלולה לגרום להיווצרות פגם במחיצה הבין חדרית.
לציין שברוב הגדול של המקרים שאני ראיתי לא היו סבוכים משמעותיים.
רוב הילדים משוחררים כעבור כשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות
יגאל09/02/2010תודה מקרב לב
יגאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)