מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איוושה בלבעדי13/08/2007
יש לי איוושה חרישית בלב עשיתי אקו, א.ק.ג והולטר והכל יצא תקין אני בת 14 ורציתי לדעת למה לפעמים יש לי כמו קפיצות כאלה בלב במנוחה והאם זה קשור לאיוושה שיש לי בלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איוושה
ד''ר דני פינק14/08/2007איוושה בלב היא תוספת רעש מומשכת נוסף לרעשים הקצרים של סגירת המסתמים. תחת גיל 16-18 שנה יש איוושה נורמלית לכל אדם בריא(יש אלה שקוראים לה "איוושה פיסיולוגית") , למזלי רוב האיוושות הנורמליות עדינות ו רופאי ילדים ומשפחה לא שומעים אותה. בדרך כלל שומעים אותה בזמן מחלה כשהלב עובד יותר חזק, דם זורם יותר מהר וכל רעשי הלב חזקים יותר . מתוך כל 20 שבאים אלי לבירור איוושה אצל ילדים ונערים בריאים, 19 מהם נורמלי ואחד פתולוגי. האיוושה הנורמלית מישני ל וויברציות טיבעיות של גוף הלב בזמן ההתכבצות, בדומה למנגנון הקול של כינור. דווקא האיוושה הזו היא סימן של בריאות שריר הלב, שבדרך כלל אחרי בוגרות, שריר הלב מתחיל להוסיף צלקות ושומן ו"מדזקן" ומתנהג כמו כינר "רטוב" שלא יחול לנגן.
זה ברור מתוצאות הבדיקות התקינות שלך שזה הסוג של איוושה שיש לך והוא לא גורם לבעיות והוא דבר טוב.
הקפיצות במנוחה שאת מרגישה בדרך כלל הם פעימות מוקדמות שיש ליפעמים לרוב האנשים. רוב האנשים לא מרגישים פעימות אלה אבל יש מיעוט שרגיש להם. אין מקום לדאגה!
תודה וחודש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)