מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דופק מהיר לבן 5רוני16/08/2007
שלום ד"ר פינק,
הבן שלי בן 5 ועכשיו בחופש אני משחק איתו הרבה בחוץ ושמתי לב שהוא מתעייף נורא מהר והרגשתי כמה פעמים שהדופק שלו נורא מהיר. אני רוצה לקחת אותו לבדיקה - איזה רופא בודק את זה? אם תוכל גם לספר לי איזה בדיקה עושים אני אודה לך מאוד כי ככה אוכל להכין אותו (ואת אשתי...) לזה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתעייף מהר
ד''ר דני פינק16/08/2007שלום רוני
הדרך הטובה ביותר להתיחס לחוזק של ילד, היא להשוות לילד באותו גיל שמשחק ביחד איתו באותו הזמן. האם הוא באמת מתעייף יותר מהר מהשני? כשילד פעיל, הלב יכול ל עבוד "חזק" ו "מהר" והדופק יכול להגיע לסביבת 200 פעימות לדקה (שקשה למדוד ידנית). גם בילדים רזים כששמים יד על החזה יש הרגשה שהלב ייצא מהחזה עוד רגע.אם אתה עדין מרגיש שלילד יש חוסר כח והדופק מהיר בצורה יוצאת דופן, יש מקום להיבדק אצל רופא ילדים או משפחה שלו. הרופא יברר מה קורה ,ויבדוק גדילה והתפתחות- כי רוב בעיות לב רציניות שגורמות לחוסר כח, גם יפגעו בהם. ואז הוא יבדוק בגוף סימנים לאי ספיקת לב, אי ספיקת מסתם, ודופק\לחץ דם. ואז אם יש חשד כלשהו לבעיה, וייתכן שאחרי הבדיקות האלה- לא יהיה סימן, הרופא\ה יכול לבקש צילום חזה ואקג הם בודקים. את גודל הלב והמערכת החשמל. אם הם תקינים, לא סביר שהבעיות קשורות לבעיה לבבית.
בהצלחה! ותיזכור שזה מאוד נדיר שהתמונה שאתה הראת בבנך, היא כתוצאה מבעיית לב אצל ילד שניראה בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)