דופק מהיר לבן 5

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• דופק מהיר לבן 5
    רוני
    16/08/2007

שלום ד"ר פינק,
    הבן שלי בן 5 ועכשיו בחופש אני משחק איתו הרבה בחוץ ושמתי לב שהוא מתעייף נורא מהר והרגשתי כמה פעמים שהדופק שלו נורא מהיר. אני רוצה לקחת אותו לבדיקה - איזה רופא בודק את זה? אם תוכל גם לספר לי איזה בדיקה עושים אני אודה לך מאוד כי ככה אוכל להכין אותו (ואת אשתי...) לזה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק מהיר לבן 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מתעייף מהר

ד''ר דני פינק
    16/08/2007

שלום רוני

הדרך הטובה ביותר להתיחס לחוזק של ילד, היא להשוות לילד באותו גיל שמשחק ביחד איתו באותו הזמן. האם הוא באמת מתעייף יותר מהר מהשני? כשילד פעיל, הלב יכול ל עבוד "חזק" ו "מהר" והדופק יכול להגיע לסביבת 200 פעימות לדקה (שקשה למדוד ידנית). גם בילדים רזים כששמים יד על החזה יש הרגשה שהלב ייצא מהחזה עוד רגע.אם אתה עדין מרגיש שלילד יש חוסר כח והדופק מהיר בצורה יוצאת דופן, יש מקום להיבדק אצל רופא ילדים או משפחה שלו. הרופא יברר מה קורה ,ויבדוק גדילה והתפתחות- כי רוב בעיות לב רציניות שגורמות לחוסר כח, גם יפגעו בהם. ואז הוא יבדוק בגוף סימנים לאי ספיקת לב, אי ספיקת מסתם, ודופק\לחץ דם. ואז אם יש חשד כלשהו לבעיה, וייתכן שאחרי הבדיקות האלה- לא יהיה סימן, הרופא\ה יכול לבקש צילום חזה ואקג הם בודקים. את גודל הלב והמערכת החשמל. אם הם תקינים, לא סביר שהבעיות קשורות לבעיה לבבית.

בהצלחה! ותיזכור שזה מאוד נדיר שהתמונה שאתה הראת בבנך, היא כתוצאה מבעיית לב אצל ילד שניראה בריא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו