מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ASDיעל25/05/2009
בני בן השנה וחודשיים נ ולד עם ASD , אנחנו במעקב כל חצי שנה אצל קרדיולוג ילדים אתמול באקו לב שנעשה לבני נמצא כי החור בגודל 10מ"מ (לדברי הרופא החור ה ינו בינוני - גדול) ישנו דלף משמעותי , הרחבה של חדר ימין ל.ד. ראיתי לא גדול , הומלץ לחכות עוד חצי שנה ואז לה חליט אם לעשות צינתור או ניתוח ברצונ י לשאול 2 שאלות :
1.האם במקרה זה עושים ציתנור / ניתוח ?
2. באיזה מקרה עושים צינתור ובאיזה מקרים עושים ניתוח והאם במקרה של בנ י עושים צינתור או נ יתוח
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ASD
ד''ר אברהם מתתיהו25/05/2009שלום יעל.
כמו שאת בודאי יודעת, רפואה זה לא מתמתיקה ויש דרכים שונות לעשות דברים.
אני יכול רק להגיד לך מה הגישה שלי במקרה כזה.
בהנחה שהילד הוא אסימפטומטי (נראה בריא ללא בעיות , כמו רוב המקרים האלה בגיל זה), אני מתרשם באקו-לב מגודל הפגם ומקומו. אני מנסה להעריך האם יש סכוי לסגור זאת בצנתור ע"י מטריה. אם כן, אני נוהג לחכות עד גיל 4-5 שנים, במשך הזמן הזה הפגם יכול עדיין לקטון והילד גדל והסכוי לסגירה בצנתור גדל.(זו כמובן שיטה הרבה יותר קלה לילד במקרים שמתאימים לצנתור)
אם לעומת זאת הפגם הוא גדול ולא מרכזי ואין לו שוליים טובים ואני מעריך שגם בעתיד אין סכוי רב לסגירה בצנתור אין לי בעיה לשלוח את הילד כבר בגיל זה לניתוח (אך צריך לזכור שב 2-3 שנים הראשונות לחיים הפגם יכול עדיין לקטון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ASD
יעל26/05/2009שלום ד"ר ותודה על תשובתך המהירה , אך לא הבנתי (סליחה) מתשובתך האם לדעתך לאור הנתונים הילד צריך לעבור ניתוח או צינתור או שאפשר לחכות עוד שנה שנתיים ולקוות שהחור יסגר לבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ASD
ד''ר אברהם מתתיהו26/05/2009לא נראה לי בעייתי לחכות 1-2 שנים ולבחון מה קורה. אם מראש ברור לגמרי לפי המיקום והשוליים שהפגם לא יתאים לסגירה בצנתור (גם בעתיד), והפגם לא קטן ב1-2 שנים הבאות ילך לניתוח.
אם נראה שיש סכוי שיתאים למטריה שווה לחכות עד גיל 4-5 שנים, זה מעלה את הסכוי לסגירה בצנתור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)