שאלה

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יאיר
    19/08/2007

שלום יש לי שאלה..

אני בן 17 ויש לי פעימות לב מהירות במצב רגיל ללא מאמת משהו כמו 90 אני סובל מלחץ דם גבוה אך לא גבוה במיוחד 140\87 משהו כזה..

הלכתי לאקו לב ואמרו לי שהלב תקין עכשיו לפעמים שאני לוקח נשימה הלב מתחיל לדפוק במהירות ואני מרגיש את זה מה אני צריך לעשות והאם זה מסוכן? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם גבוה

ד''ר דני פינק
    20/08/2007

יאיר, יש לך בעיה של לחץ דם. בגיל שלך חייבים להתיחס ללחץ דם של 140\87 ברצינות. אם זה נכון הלחץ דם שלך, חייבים בירור של קרדיולוג ילדים ונפרולוג ילדים. בכוונה אני כותב "אם זה נכון" בגלל שרוב הנערים הבריאים שבאים אלי לבירור לחץ דם גבוה, כשמודדים את הלחץ דם כמו שצריך, עם מנג'ט בגודל הנכון ליד רחבה, מסתבר שהלחץ דם תקין. במדידה עם מנג'ט קטן מדי עולה המספר בטעות. בהרבה מרפאות חסר ציוד מתאים. אם יש לך ידיים רחבות מפיתוח שרירים \שומן, חייבים מנג'ט בגודל "מבוגר גדול" . אם באמת הלחץ דם גבוה זה מרגיע שה אקו לב לא מצא נזק לבבי (רוחב יתר של שריר החדר שמאלי) אבל זה לא מספק. צריך בדיקת גוף שלימה לסימונים של יצירות העורק הראשי שהסימונים יכולים להיות רק בגב והרגלים אפילו שה אקו לב תקין. אחרי בירור אצל קרדיולוג ילדים,צריך בירור מלא אצל נפרולוג ילדים, בגלל שהאיזון הטבעי של לחץ דם מאורגן על ידי הכליות והבעיה איתם חייבת התייחסות מהירה. אם בסופו של דבר לא מוצאים בעיה בכלי דם וכליות, חייבים לטפל ולהוריד את הלחץ דם ,כי הוא גורם רציני למחלות לב בגיל מבוגר שניתן למנוע.

הדופק של 90 במנוחה שאתה ער ופעימות מוקדמות בנשימה עמוקה לא נישמע כבעיה מסוכנת, יש יתר דאגה ורגישות אצלך. בהחלט יש מקום לדאוג ולהתייחס לעניין של הלחץ דם וכמה שיותר מהר. קודם לברר בכלל אם הוא נכון כפי שהסברתי בהתחלה.

בהצלחה ויום טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו