נוזל פריקרדיאלי בסקירה מורחבת ובאקו

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• נוזל פריקרדיאלי בסקירה מורחבת ובאקו
    רעות
    19/08/2007

לב עוברי.
    בסקירה המוקדמת נמצא כדור גולף בלב, בגינו נשלחתי לאקו לב עוברי.
    באקו לב נמצא נוזל פריקרדיאלי בכמות מועטה ולכן הומלץ על סקירה מורחבת.

היום, שבוע 21, עשיתי סקירה מורחבת ועדיין נמצא נוזל פריקרדיאלי בכמות מועטה.
    שאלותי:
    1. מה המשמעות של ממצא זה?
    2. האם יש קשר בינו ובין תסמונת דאון?
    3. במידה וימליצו לי ביעוץ גנטי (יש לי עוד 3 ימים) על דיקור מי שפיר, הבנתי שהסיכון להפלה
    די גבוה, 1:200 האם ישנה אופציה אחרת?
    4. יש לי אקולב נוסף עוד שבועיים, במידה והנוזל לא ייעלם, מה מומלץ לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדור גולף ונוזל פריקרדיאלי בעובר

ד''ר דני פינק
    20/08/2007

רעות, אתייחס בשני חלקים נפרדים .

דבר ראשון, מאז שאנחנו מכירים את הממצא של כדור גולף, לא הצלחנו לקשר זאת עם בעיות לב כל שהן. יש עדין דעה שזה מעלה את הסיכון להפרעות בכרומוזומים אבל אני מקווה שעם יותר מחקר תהיה אפשרות להתעלם מזה ונפסיק להתייחס בכלל לממצא הזה (במיוחד שהכדור גולף רק בחדר שמאל.) ברור לי שההבחנה גורמת ליותר דאגות וחוסר שינה להורים משהיא עוזרת "רפואית" לאבחנה פתולוגית אמתית.

דבר שני,.ברוב המקרים עם אבחנות של נוזל פריקרדיאלי בכמות מועטה שמגעים אלי לאקו עוברי הם בכמות שבגדר הנורמה, אבל הוא בולט יותר לעין בגלל קונטרסט חזק בן רקמה של שריר הלב והנוזל באולטרה סאונד. גם החלק החיצוני של השריר עצמו יכול להיות יותר כהה ואז ניראה כנוזלים. מותר ונורמאלי שיש כמות קטנה של נוזלים בפריקארדיום. כמות יתר של נוזלים בלי אף בעיה בלב כולל הפרעות קצב או נוזל פתולוגי באזורים אחרים, יכולה להיות מישנית לזיהום ויראלי. זה דורש מעקב אבל בדרך כלל כשיש רק את הנוזל הפריקרדיאלי בילוד, העובר והתינוק אחרי לידה, בריאים.

לגבי סיכון בדיקור מי שפיר עדיף לי לא להתייחס כי זה לא התחום שלי. יש מקום לשאול את הרופא נשים לגבי הסיכון של הדיקור יחסית לסיכון הפתולוגיה הנדרשת והצורך ועזרה באבחון מוקדם.

בהצלחה ויום טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר ועוד 2 שאלות

רעות
    25/08/2007

עשיתי דיקור מי שפיר לאחר יעוץ גנטי ואני ממש מתוחה , תוצאות רק עוד 3 שבועות. אני אובדת עצות

כפי שאתה מבין. היועצת שלחה אותי גם לבדיקות גנטיות אותן אעשה עוד שבוע.

ושאלתי - במידה והבדיקות הגנטיות בגדר הסביר אך עדיין נשאר נוזל פריקרדיאלי וכדור גולף, באילו

מקרים מומלץ על הפסקת הריון? או שבכל מקרה לא ממליצים על הפסקת הריון אם יש נוזל

פריקרדיאלי וכדור גולף?.

שאלה נוספת במידה והכל בסדר ואני יולדת, באיזה גיל אפשר לקבוע האם יש איזו שהיא בעיה

התפתחותית, או גנטית והאם זה קשור לממצאים הנ"ל....?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד 2 שאלות

ד''ר דני פינק
    25/08/2007

רעות, שבוע טוב

אם נישאר רק נוזל פריקרדיאלי וכדור גולף ללא בעיות אחרות, התשובה היא שאין מקום לחשוב על הפסקה הריון.

אם התינוק נולד בריא אין מקום למעקב או בדיקות יותר מכל ילד בריא, בדיקות התפתחות שגרתית במסגרת טיפת חלב, שרות מעולה שיש לנו בארץ (יחסית למדינות אחרות.)

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו