היסטוריה משפחתית של מחלות לב

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• היסטוריה משפחתית של מחלות לב
    שמרית
    21/08/2007

שלום,
    במשפחתי יש היסטוריה של מחלות לב. מאיזה גיל כדאי לי לקחת את הילד (כיום הוא בן 4) לבדיקות שגרתיות? איזה בדיקות כדאי שנעשה לו?
    רב תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היסטוריה משפחתית של מחלות לב

ד''ר דני פינק
    22/08/2007

שמרית

השאלה ששאלת היא עיקרון מאוד חשוב ברפואה ועם חשיבות מיוחדת בקרדיולוגיה. רוב המייקרים שגורמים למות פיתומי, ממצב של בריאות ככל שניראה, הם מחלות מתחום הקרדיולוגיה. ידוע היום שמחלות אלו מבוססות בגנטיקה ואז בתורשה. לכל מחלה ספציפית יהיה המנגנון והמהלך הטבעי הספציפי לו ואז חשוב מאוד כמה שניתן, לקבל מידע מדויק על המחלה שבמשפחה שלך.

יש שלושה קבוצות חשובות
    1) נטייה למחלות שגורמות לסתימות בעורקים הקורונארים שגורמות לאוטם לב בגיל פחות מ 50 שנה.
    2) מחלות תורשתיות של שריר הלב עצמו ופגם במבנה או בתפקודו .
    3) מחלות שנגרמות מבעיות במערכת החשמלית בלב.

אני אתייחס לקבוצה הראשונה שהיא הנפוצה ביותר.

בדרך כלל מחלות סתימות בעורקים של שריר הלב מופיעות בגיל מבוגר וזה עיקר העבודה של קרדיולוגים של מבוגרים. למרות זאת, אנחנו יודעים שהמחלה מתחילה בגיל ילדות וזה הזמן הנכון להשפיע ולמנוע.לכן כדאי לכל אדם לבדוק לחץ דם , שומנים בדם ולמנוע השמנה. גם צורת חיים בריאה כולל דיאטה נכונה ופעילות ספורט לפחות 5 פעמים בשבוע למשך זמן לא פחות מ30 דקות. במשפחה עם היסטוריה של מחלה בגיל מתחת 50 שנה, אני ממליץ שהילדים יבדקו שומנים בדם אחרי צום ואלקטרוקרדיוגרף (א.ק.ג.) מגיל 10 שנים, ואם תקין, לחזור על הבדיקות כל 5 שנים. וגם למדוד לחץ דם במנוחה פעם בשנה.

שמרית, ילדות היא בהחלט הזמן להתייחס לבעיות אלה. אני לא יכול שלא להדגיש את החשיבות לכך, וכדאי כל מאמץ לברר את ההבחנה הספציפית של החולים במשפחה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו