מסתם

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• מסתם
    חסויה
    22/08/2007

אני בת 18 וחצי ורק עכשיו גילו שיש לי איושה בלב..וצניחת מסתם בחד שמאל מזה אומר בדיוק למה זה גורם.. והאים מותר לי לתרום דם במצב כזה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסתם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צניחת מסתם בחד שמאל

ד''ר דני פינק
    22/08/2007

שלום

יותר מבחצי הנוער הבריא בגיל 18 שנה שאני בודק, קיימת איושה בלב. כמעט לכולם האיושה איננה סימן למחלה, ההפך נכון, זה סימן של בריאות. ניתן להבדיל ביניהן ב80% המייקרים על ידי בדיקה גופנית בלבד. באלה שיש איזה שהיא שאלה על המשמעות של האיושה עוברים בדיקת אקו לב לחפש פתולוגיה מתאימה לנמצא בבדיקה הגופנית.

יותר חשוב מהתשובה של האקו לב, היא הפרשנות של הקרדיולוג שביקש את הבדיקה. רק בהתחשב באינפורמציה הקלינית כולל הבדיקה הגופנית הוא יודע אם יש משמעות לתשובה או שיכול להיות שאין לו משמעות קלינית בכלל.

השאלות החשובות לממצא של צניחת מסתם חדר שמאל הן:
    1) האם שומעים את הצניחה בבדיקת גוף על ידי הסטתוסקופ?
    2) האם רקמת המסתם עצמה עבה מדי?
    3) האם יש דליפת דם אחורה דרך המסתם כשסגור בכמות יותר מהנורמה?

לפי התשובות האלה, ניתן לברר אם יש בכלל בעיה ואם כן, מה משמעות הבעיה. כרגיל, הדבר החשוב ביותר הוא דעת הרופא עצמו ולא תשובות לבדיקות ללא פרשנות.

אם את בריאה (ללא סימפטומים מהנמצא בלב) אז לא צריכה להיות אף הגבלה לתרומת דם.
    בגדול, רוב ילדים שמוצאים אצלם "צניחת מסתם בחד שמאל" בסופו של דבר, אין לזה משמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו