איוושה סיסטולית וספורט

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• איוושה סיסטולית וספורט
    שמחה
    15/06/2009

יש לי בת 6.5 , בריאה לחלוטין.. מאוד פעילה (באופן ממש מיוחד), ומשחקת כדור סל, וסקייט.
    לפני יומיים רופא בית הספר, מצא שיש לה איוושה סיסטולית 2/6 . לקחתי אותה לרופה הילדים, שלפי השערתו ( אחרי בדיקה גופנית) היא רק פונקציונלית, אבל ליתר ביטחון הוא שלח אותנו לקרדיולוג, ואיקו לב. קבלתי אישור ממכבי לקבל התחייבות, ומחר אני קובעת לה טור שאינני יודעת מתי יהיה. שאלתי היא אפשר בינתיים להמשיך ללכת לחוגים 4 שעות בשבוע ( כדור סל וסקייט)בנוסף להתעמלות בבית ספר? או כדאי להפסיק עד לבדיקה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איוושה סיסטולית וספורט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אושה וספורט

ד''ר אברהם מתתיהו
    15/06/2009

שלום שמחה.
    לפי דבריך הרופא התרשם במדובר באוושה פונקציונלית, והילדה ללא כל תלונות.
    לאור הנתונים הללו איני רואה סיבה לשנות את חייה של הילדה עד לבדיקה הקרדיולוגית. אולי כדאי לשאול גם את הרופא שבדק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

שמחה
    15/06/2009

תודה ד"ר

זאת היתה האבחנה של רופאה הילדים:
    murmur heart innocent ( functional) most probably

אבל בכל זאת שלח אותה לקרדיולוג ואיקו.
    אני כמעט בטוחה ומאמינה שזאת "איוושה בריאה", אבל בתי פעילה במיוחד, ועושה ממש מאמצים רבים במשך משחק, ותמיד יש לה פנים אדומים ומזיעים ( דבר מאוד אופייני לה) ועוד כמה וכמה,במזג אוויר כזה.
    לכן אנסח את שאלתי בצורה הזאת: אם - חס וחלילה - לא תהיה איוושה בריאה, האם פעילות גופנית יכולה להזיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוושה

ד''ר אברהם מתתיהו
    16/06/2009

יש מקרים של בעיות רציניות בלב שאנו ממליצים להמנע מספורט תחרותי או קיצוני.
    הסבירות לכך במקרה שתארת היא מאד קטנה, לכן נראה לי חבל להטיל הגבלות על הילדה עד הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו