מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עובי מחיצהמודאג24/07/2009
שלום,
עובר שאובחן עם קלאבפוט חד צדדי חמור, בבדיקות אקו לב שבוצעו עובי המחיצה נמדד ב 3.3-3.4 מ"מ (שבוע 28) ודפנות החדר השמאלי מעט מעובות.
לא נמצאו מומים נוספים בסקירות ובאקו.
מה לעשות!?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובי המחיצה בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו24/07/2009שלום לאדון המודאג
לפי הטבלאות שיש בידי , הערכים שציינת הם בגבול העליון של הנורמה, ולא ממש פתולוגים.
בכל מקרה מדידות של העובי של המחיצה יכולות להיות קשות טכנית ולא תמיד מדויקות עד שלעתים אנו סומכים יותר על התרשמותנו בעין יותר מאשר על המדידה.
אני מניח שלא נמצא מום מבני בלב העובר?
האם לאשתך יש סכרת? האם יש במשפחתכם מחלה שבה יש התעבות של הלב? (HYPERTROPHIC CARDIOMYOPATHY ) . הייתי רוצה לדעת התשובות אך בגדול
להערכתי אין עדיין סיבה לדאגה. היית חוזר על הבדיקה בעוד חודש ומנסה למדוד את עובי המחיצה שנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות , מידע ושאלות נוספים
מודאגים24/07/2009ראשית, תודה מקרב לב על התשובה המהירה.
לאשתי אין סכרת ולא ידוע לנו על Cardiomyopathy Hypertrophic בהיסטוריה המשפחתית.
לא נמצא מום מבני.
שכחתי לציין כי בשבוע 24 ביצענו את בדיקת אקו לב הראשונה, והממצאים היו - דפנות החדר השמאלי מעט בולטים ועובי המחיצה 2.9 מ"מ.
ע"פ הרופא, מדובר גם בעלייה יחסית בעקומה למול לבדיקה הראשונה.
איך עלי להתייחס לממצא שאינו פתולוגי? האם העובדה שלא ניתן לשלול את המום ותוצאות הבדיקה מעלות משמעותית את הסיכון לקיום המום בעובר?
נניח ובחוות הדעת הנוספת שנקבל, תתקבלנה תוצאות זהות, ואילו שאר הבדיקות (סקירה שלישית מורחבת) גם הם יהיו תקינות, האם להתייחס לכך כאל ממצא נוסף למום שכבר קיים ( clubfoot) ויש לשקול הפסקת הריון?
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עובי המחיצה בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו24/07/2009אני חושב שהערכים הם לא כאלה קיצוניים, ויש קושי רב בדיוק במדידה כזו. לפני שהייתי קופץ למסקנות מרחיקות לכת הייתי חוזר על הבדיקה ואולי הייתי שומע דעה של כמה רופאים שעוסקים באקו לב עובר לגבי עובי המחיצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)