דוקטוס פתוח לילד בן שנתיים וחצי

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• דוקטוס פתוח לילד בן שנתיים וחצי
    ענת
    27/07/2009

ד"ר שלום הייתי מאושפזת ביום שיש בבית חולים בני ציון מכיוון שהבן שלי סבל מקוצר נשימה והוא היה מחובר לסיטוראציה מהרגע שאושפזנו בלילה הראשון הוא נזקק כל הלילה לחמצן ואנהנלציה כל 3 שעות ובטניזול בבוקר ובערב וזה קרה פתאום הילד היה טיפה מנוזל מלווה בשיעול קל מאוד פתאום הוא התקשה לנשום ביום השני הוא פחות נזקק לחמצן רק אנהלציהוהסיטוראציה שלו הייתה 99 אחוז וביום ראשון באה הרופאה בדקה אותו ואמרה לי שהיא שומעת שיש לילד אוושה שלחה אותי לקרדיאולוגיה על מנת לעשות בדיקה לאקו לב ושם שמעתי את הבשורות בפעם הראשונה בחיים שלילד שלי יש דוקטוס פתוח ושייתכן שיצטרך צינטור אבל אין לי מה לפחד ואין צורך להגביל אותו בשום דבר אך עדיף לעשות את הניתוח ולהיות במעקב על מנת שיחליטו מתיי לעשות את זה הבן שלי נולד בשבוע 41+2 במשקל של 4.250 ק"ג לא הייתה לו שום בעיה במהלך ההריון הכל היה תקין אני מפוחדת ולא יודעת איך לעכל את זה תייעץ לי בבקשה מה לעשות ומה זאת אומרת ואם הקוצר נשימה שהייתה לו זה בגלל הדוקטוס והם זה התגלה מאוחר ולמה לא עלו על זה בזמן לידתו ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PDA

ד''ר אברהם מתתיהו
    27/07/2009

שלום ענת. אני מעביר לך תשובה שעניתי כבר בנושא של דוקטוס. אם ילדך היה בריא עד עתה לא נראה שהבעיה הנשימתית הנוכחית היתה מהדוקטוס. קורה לפעמים שמאבחנים בגיל יותר מאוחר.
    pda הוא צינור שמחבר בין אבי העורקים ועורק הראה. בעובר הוא פתוח ומאפשר לדם לעבור מעורק ראה ראשי לאבי העורקים ומשם לשילייה לצורך חימצון. לאחר הלידה הצינור נסגר ספונטנית.
    כאשר אינו נסגר בימים הראשונים אחרי לידה הוא הופך לבעיה מסוימת. אז מופיע דלף דרך הצינור הפעם משמאל לימין (מאבי העורקים לעורק הראה, כי שם בד"כ הלחץ נמוך יותר).
    כאשר הצינור הוא גדול חייבים לסוגרו בגלל שהוא גורם לדלף גדול, עומס על הלב השמאלי וזרימת דם מרובה לראות ועד אי ספיקת לב.
    כאשר הצינור הוא מאד קטן ונמצא בבדיקה מקרית באקו ואינו גורם לדלף משמעותי , או לאוושה משמעותית, רוב הקרדיולוגים לילדים ימליצו לא לסגור.
    הויכוח הוא לגבי המקרים של דוקטוס קטן+ או בינוני.
    הגישה המקובלת בקרב רוב העוסקים בנושא שאם הדוקטוס מלווה באוושה אופיינית (נקראת אוושה ממושכת) כדאי לסגור כדי למנוע אפשרות של בעיות בעתיד ולהקטין הסכוי ל זהום באזור (ENDOCARDITIS ). אך אין זה מאותם מקרים שחס וחלילה יקרה אסון אם לא נמהר לסגור.
    הסגירה היום נעשית ברוב המקרים בצנתור ע"י סלילים או מטריה, לפי הגודל והצורה של הPDA.
    יש לנו נסיון רב בפעולות אלה והן בד"כ מוצלחות ללא הרבה סבוכים. (כולל ההרדמה הכללית הקצרה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו