מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נקודה אקוגנית וריבוי מי שפיר.......קורל08/08/2009
שלום רב, אני בשבוע 24 להריון עם 2 עוברים בשקים נפרדים. בסקירה ראשונה שבצעתי נתגלה בעובר 1 נקודה אקוגנית ובעובר 2 נקודה אקוגנית. הרופא שביצע את הסקירה הסביר לנו שהיום כבר לא מיחסים לזה כ"כ חשיבות.
השבוע ביצעתי סקירה סימסטר שני ובה נתבסרנו שבעובר 1 נקודה אקוגנית 1 ובעובר 2 2 נקודות אקוגניות + ריבוי מי שפיר.
האומנם אני במעקב אישפוז ה.בסיכון ובנוסף זימנתי תור לאקו לב ובדיקות גנטיות. אך בכל זאת אני מעוניינת לשמוע חו"ד נוספת ואודה לכם מאוד אם תוכלו יותר לפרט ולהסביר לי מה המשמעות של זה והאם זה באמת סיכויים גדולים לעובר עם תסמונת כלשהי????????????????
האם יש לזה טיפול כלשהו? מהם הגורמים? מה בכלל עושים במצב כזה ולמה להתכונן????????????
תודה מראש קורל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה אקוגנית וריבוי מי שפיר
ד''ר דני פינק08/08/2009שלום קורל
אני מדביק תשובה מפורט שד"ר מתתיהו נתן בקשר לזה. הביע של ריבוי מי שפיר הוא נפרד וחייב לשאול הרופא נשים על המשמעות
GOLF BALL או בשם אחר מוקד אקוגני הוא ממצא שכיח בסקירות או אקו לב עובר והוא מופיע יותר בחדר שמאל אך גם בימין. (ביותר מ 10% מהעוברים הנורמלים ותלוי גם בדברים טכניים כמו הזוית שרואים את הלב והמתמר שמשתמשים).
נקודות אלה אינן מום לב והדבר היחיד הרע שאמרו עליהן הוא שהן מהוות סמן סטטיסטי חלש לטריזומיות כמו תסמונת דאון.
מקובל ע"י רוב העוסקים בדבר שאם את אשה צעירה (26) והבדיקות האחרות תקינות (והן הרבה יותר חשובות!) אז לא מתייחסים לעניין. כלומר רוב האנשים מאמינים שממצא כזה ללא גורמי סכון אחרים באשה צעירה לא מצדיק בצוע דקור מי שפיר.
באקו לב עובר חשוב לבדוק את מבנה הלב ופחות חשוב המוקד האקוגני. זאת מאחר ובילדים עם תסמונת דאון יש שכיחות גבוהה מאד של מומי לב מולדים ואם אנו מוצאים מום לב, ובמיוחד כזה ששכיח בדאון אז כדאי להשלים בדיקת מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)