דר' מתתיהו

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• דר' מתתיהו
    יואב
    25/09/2009

שנה טובה
    ילדתי תינוקת עם VSD גדול.במשך כל ההריון הייתי במעקב באופן פרטי אצל רופא נשים בכיר והוא עשה לי את כל הבדיקות והכל תמיד יצא תקין כולל הלב( האולטרה סאונד אצלו היה תלת מימד עם כל השיכלולים|). האם הוא היה אמור לזהות שיש לתינוקת VSD גדול. האם רואים את בדר"כ בסקירות? במידה והוא אכן היה רואה הייתי צריכה לעבור מי שפיר?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דר' מתתיהו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• VSD גדול בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    25/09/2009

שלום ל מש
    אני קרדיולוג ילדים ומבצע בדיקות אקו לב עובר. את שואלת אותי לגבי סקירות מערכות שנעשות ע"י גניקולוגים. לדעתי יותר נכון להציג את השאלה בפורום של הגניקולוגים.
    אני יכול להתייחס לגבי בדיקת אקו לב עובר. זו בדיקה שהדרישות ממנה לגבי הלב הן יותר גבוהות מהנדרש בסקירות מערכות שנעשות ע"י הגניקולוגים.
    בחלק לא קטן של המקרים אנו מצליחים לאבחן VSD גדול בעובר אך אי אפשר להגיד באופן גורף שאי אפשר לפספס ממצא כזה אפילו ע"י קרדיולוג מנוסה!
    המחיצה הבין חדרית בנויה מחלק שרירי שהוא עבה יותר וחלק קרומי (ממברנוטי) שהוא מאד דק ולעתים קשה לראותו בבדיקה.
    לעתים איננו בטוחים אם יש באמת VSD באזור הדק או שזה רק DROPOUT טכני.
    כמוכן חשובה מאד איכות ההדמיה בזמן הבדיקה. לעתים ההדמיה מאד קשה בגלל השמנה, מנח לא נוח של העובר, שילייה קדמית, צלקות בבטן ועוד. במקרים אלה הסיכוי לפספס VSD מן הסתם גדול יותר.
    לשאלה השנייה קל יותר לענות: אם אני רואה VSD גדול באקו לב עובר (במיוחד באזור הקרומי) אני ממליץ על בדיקה גנטית ומי שפיר. יש דעות שונות לגבי VSD קטן במחיצה השרירית מאחר ואלו הם בד"כ מבודדים ופחות קשורים לבעיות כרומוסומליות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו