בעיה בלב לתינוק בן 5 חודשים

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• בעיה בלב לתינוק בן 5 חודשים
    תמר
    30/09/2009

שלום,
    בני בן חצי שנה. נולד עם בעיה בלב- שסתום פתוח ובעקבות כך בעיה בזרימה של הדם. הקרדיולוג כתב בבדיקה הראשונה: mild 1-2/4 m.r. ובמעקב לאחר שלושה חודשים כתב: mild 2/4 m.r.
    no c.h.f no f.t.t.
    הקרדיולוג אמר שאם תהיה החמרה הוא יצטרך לעבור ניתוח לב פתוח. בנוסף הוא אמר שאסור לו לאכול סוכר.
    1.עד כמה הבעיה הזו חמורה?
    2.האם יש סיכוי לשיפור המצב? האם יש סיכוי שזה יסתדר ללא התערבות רפואית?
    3.האם ניתוח לב פתוח מסוכן מאוד לתינוקות?
    4.האם באמת אסור לו בכלל לאכול מתוק? הרי סוכר יש כמעט בכל דבר, אפילו בלחם. מה ההגיון באיסור זה?

מצטערת על כמות השאלות, אני פשוט נורא לחוצה ואני לא יודעת למי לפנות...
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דליפה של מסתם מיטרלי בתינוק

ד''ר אברהם מתתיהו
    30/09/2009

שלום תמר
    דליפה מיטרלית בתינוק יכולה להיות עקב מום מולד במסתם אך חשוב לשלול אנומליה של העורק הכלילי השמאלי (חשוב ביותר!) וגם מומים אחרים בצד שמאל שיכולים להשפיע על המסתם וכן צריך לוודא שגודל ותפקוד החדר השמאלי תקין.
    אם יש רק בעייה מקומית במסתם, במקרים של דליפה קלה עד בינונית מסתפקים במעקב. לעתים נדירות במקרים של דליפה קשה , אי ספיקת לב, יתר לחץ ראתי או ירידה בתפקוד הלב השמאלי, נאלצים להתערב בגיל הצעיר ולנתח בתקווה לתקן ואם לא אז להחליף את המסתם (לא פשוט בגיל הצעיר מאד בגלל לעתים חסר מקום מספיק להכניס את המסתם המלאכותי)
    נושא הסוכר לא ברור לי .
    יש במבוגרים תסמונת של צניחה של המסתם המיטרלי (MVP) שבנוסף לדליפה יש להם תלונות לא ברורות של חרדה, דפיקות לב כאב בחזה ועוד כנראה בגלל גירוי יתר של מערכת העצבים האוטונומית. במקרים אלה יש שממליצים להפחית בסוכר וקפה. איני רואה את הקשר למקרה שלכם.
    האם הבדיקה נעשתה ע"י קרדיולוג ילדים? שלחי תשובה מפורטת של האקו .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

תמר
    01/10/2009

תודה רבה על תשובתך המפורטת,
    הבדיקה נעשתה ע"י קרדיולוג ילדים.
    כששאלנו אותו למה אסור סוכר הוא אמר שבגלל החשש מהחיידקים שלא "יתלבשו" על השסתום.
    נשמע לך הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MR בתינוק

ד''ר אברהם מתתיהו
    01/10/2009

לא ידוע לי על קשר כזה.
    בילד שיש לו שיניים וכל הזמן מקבל דברים מסוכרים, יש סכוי רב יותר להתפתחות עששת ובאופן משני זה מעלה הסכוי לדלקת (שנקראת INFECTIVE ENDOCARDITIS ). אולי לזה התכוון הרופא.
    אני אינני נוהג להגביל את התינוקות שבטפול אצלי באכילת סוכרים כולל פרות או דייסות לפי הצורך. (כמובן שאין צורך לדחוף סוכר לפה מחוץ לארוחות הרגילות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו