קרדיומפטיה עקב Barth's Syndrome

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• קרדיומפטיה עקב Barth's Syndrome
    אבי
    15/10/2009

שלום.
    יש לי ילד בן 4 שלוקה ב-Barth's Syndrome , ולכן לצערי הרב מתחיל לפתח סימנים של קרדיומפטיה.
    יש לו לב מוגדל וההתכווצות של החדר השמאלי מתחת לנורמה. הוא התחיל לאחרונה טיפול בקפוטן (עם רקיחה מיוחדת בסירופ למינון הקטן שלו כי אין כדורים מספיק קטנים). הוא אמור להתחיל גם דימיטון, אבל לא ברור מה יהיה הפיתרון המעשי מבחינה רוקחית, בבית המרקחת אמרו שיש בעיה לעשות סירופ מדימיטון.

השאלה שלי היא לגבי הצפי לטווח הארוך:
    אח של אשתי נפטר בגיל 9 מקרדיומפטיה, זה היה לפני כ-20 שנה.
    האם בימינו יש פתרונות חדשים טובים יותר להתמודדות עם קרדיומפטיה?
    האם בגיל ההתבגרות, כאשר הלב יצטרך להתמודד עם גוף של 50-70 ק"ג, יש פיתרון תרופתי או אחר שיוכל לעזור ללב לתפקד כראוי למרות חולשתו הנובעת מהקרדיומפטיה, או שנגזר עליו גזר דין מוות / גזר דין להיות נכה ואין מה לעשות ?

אם אכן יש טכנולוגיות חדשות שיכולות להאריך חיים, מהן אותן טכנולוגיות, על אילו תרופות ו/או טיפולים מדובר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרדיומפטיה עקב Barth's Syndrome

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Barth syndrome

ד''ר אברהם מתתיהו
    16/10/2009

שלום אבי
    התסמונת היא נדירה, גנטית וקשורה למוטציה בגן שנמצא בכרומוסום X ולכן פוגעת בעיקר בזכרים. יתכן מאד שהאח של אשתך סבל מאותה מחלה ושאשתך נושאת את הגן וזה הועבר ליד (דברים אלא בוודאי הגנטיקאים יוכלו להסביר ולהבהיר טוב יותר).
    המחלה כוללת פגיעה בלב, בשרירי השלד, עיכוב בגדילה , וירידה לסרוגין במספר הכדוריות הלבנות.
    מבחינת התפקוד הלבבי, בהרבה מקרים אין התדרדרות פרוגרסיבית בתפקוד ולעתים יש אפילו שפור עם השנים. יש לי חולה במעקב שנים רבות ללא התדרדרות במצב הלב.
    בעיה נוספת מבחינת הלב היא הופעה של הפרעות קצב חדריות עם הגיל בחלק מהחולים שמצריכות מעקב אחרי הולטרים ולעתים מצריכות הכנסת קוצב דפיברילטור. (אשר מזהה ומטפל בהפרעת הקצב באופן אוטומטי)
    הטפול בלב הוא תומך בעקרו (לא ידוע לי על טפול תחליפי שמבריא את החולה) בין השאר כולל תרופות מרחיבי כלי דם וחוסמי ביתא ולפי מצב החולה גם משתנים.
    במקרה של התדרדרות לבבית ניכרת (במיעוט המקרים) תוארו מספר חולים שעברו השתלת לב ולפי הספרות לא חזרו סימני המחלה בלב. 
    כדאי להתייעץ עם מומחים למחלות גנטיות/מטבוליות וגם עם המטולוג ילדים בקשר לבעיות הנוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המידע.

אבי
    18/10/2009

תודה רבה על המידע, הוא מועיל מאוד.

ברור לי שיש סודיות רפואית ואתה לא יכול סתם ככה לקשר בינינו, אך אודה לך אם תהיה מוכן לבקש את רשותו של המטופל שלך עם Barth's Syndrome האם הוא מוכן ליצור קשר איתי, כתובת האימייל שלי היא [email protected] .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת BARTH

ד''ר אברהם מתתיהו
    18/10/2009

אבי, שוחחתי עם המשפחה והיא הסכימה למסור לך הטלפונים. אשלח לך אותם בד"א הפרטי שלך.
    מדובר בילד שהוא כיום בן 17 שנים.
    אובחן לראשונה בגיל פחות משנה כאשר הגיע במצב קשה עם אי ספיקת לב והפרעה קשה ביותר בתפקוד הלב השמאלי.
    היום, אחרי יותר מ 16 שנות מעקב הלב אמנם לא מתפקד נורמלי אך הרבה יותר טוב מאשר בעת האבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו