PDA

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• PDA
    אמא
    13/11/2009

התינוק שלי בן 6 חודשים, נולד בשבוע 38.5 במשקל תקין בניתוח קיסרי בגלל מצג עכוז. יומיים אחרי הלידה איבחנו איוושה ואחרי שבוע אישררו באקו לב PDA. כיום ממליצים על צינטור לסתימת החור. ברצוני לשאול מהן הסיבות לאי סגירתו של השאנט? האם לעובדה שהיתה לי סכרת הריונית ונטלתי גלובן במשך 4 חודשים לפני הלידה יש השפעה? התינוק נולד עם היפוגליקמיה והיה צורך לתת לו מיי סוכר, האם זו יכולה להיות הסיבה לאי סגירת השאנט במהלך ששת חודשי חייו? מהן ההשלכות לגבי הריונות נוספים?
    אני מודה לכם על זמנכם ותשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PDA

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PDA

ד''ר אברהם מתתיהו
    13/11/2009

זהו צנור שמחבר בין אבי העורקים לעורק הראה. יש לו תפקיד חשוב בתקופה העוברית ונוטה להסגר ספונטנית אחרי הלידה. (הדופן שלו שונה מעורקים אחרים ומגיבה לגירויים שונים).
    בד"כ הוא נסגר תוך מספר ימים. אם לא נסגר עד גיל חצי שנה, הסכוי שיסגר הוא קטן.
    אם הוא גדול הוא גורם לדלף מאבי העורקים לעורק הראה וזרימת דם ראתית גדולה עד למצב של אי ספיקת לב. אם אינו גדול עושה רק אוושה אופינית. לעתים נדירות יכול להתפתח זהום באזור הצנור.
    אנו נוהגים להציע סגירה במקרים שהדוקטוס אינו נסגר עד גיל חצי שנה עד שנה והוא מספיק גדול כדי לגרום לתופעות קליניות או לאוושה אופינית שנשמעת ע"י הרופא עם הסטטוסקופ.(אם הוא מאד קטן ללא אוושה אופינית איננו נוהגים בד"כ להמליץ סגירה)
    קשה לדעת אם זה קשור לסכרת. כנראה זה נובע משוני בדופן של העורק שאינו מגיב לגירויים המשפיעים על סגירתו. הסכוי בהריונות נוספים הוא לא גדול.
    בכל מקרה אין זו בעיה קשה וניתנת לטפול מוצלח בצנתור או בניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו