מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום..שירן27/11/2009
שלום אני שירן ואני בת 15 ו4 חודשים בערך..
ויש לי ASD בגודל 1.37 ואמרו לי לבוא עוד שנה..
ואני קוראת פה באתר ורואה שאנשים עם ASD בגודל קטן יותר מישלי וכבר עושים צינתור..
ולי אמרו תבואי בעוד שנה..
האם אני אמורה לעשות משהו,אולי לבקש שיעשו צינתור?
מקווה שתענו לי..בתודה מראש שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ASD
ד''ר אברהם מתתיהו27/11/2009שלום שירן
אם אכן הגודל של ה ASD הוא קרוב ל 14 מ"מ הוא בד"כ מצריך סגירה ולא ידוע לי למה יש לחכות.
מה נאמר באקו לגבי גודלו של חדר ימין והאם נאמר משהו לגבי מיקום הפגם והשוליים שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן
שירן02/12/2009אני לא כתבתי נכון
היתכוונתי שהדלפת היא 1.37, גודל החור הוא 8-9 מ"מ
ושאלתי היא: האם אפשר לעשות צינטור עכשיו ולא לחכות לשנה הבאה?,
כי יש יש לי לעיתים קרובות כאבים בלב ביגלל זה שלחו אותי לקרדיאולוגיה..
ואז מצאו את החור וכו..ועדין יש לי כאבים בלב ואולי אם אני יעשה צינטור עכשיו, אז יפסיקו הכאבים..
ואם היה איזו איזו בעיה אחרת אז אני מאמינה שהיו ראים אותה בצילומים לחישוב הדלף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ASD
ד''ר אברהם מתתיהו02/12/2009שלום שירן
ASD בד"כ אינו גורם לכאבים בחזה ולכן בכלל לא בטוח שיש קשר ולכן אם יסגרו את ה ASD לא ברור כלל שתלונותיך ייעלמו. (בקיצור, יש לחפש סיבה אחרת לכאבים)
ASD עם דלף 1.37 (כיצד נמדד? אקו-דופלר או איזוטופים?) אינו נחשב גדול ובד"כ נוהגים לסגור בדלף לפחות 1.5 ויש שאומרים גם 2. הבעיה שמדידות הדלף אינן ממש מדויקות ולכן אנו נוהגים להתרשם מהגודל החדר הימני באקו כמדד לדלף . אם הלב הימני מוגדל בברור סימן שיש דלף של ממש.
בכל מקרה אין דחיפות בסגירה והמקרה גבולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן..
שירן03/12/2009איזוטופים,אם זה לא קשור אז מה אומר כאבים עמוקים בלב ?
וזה כבר מתמשך הרבה זמן אז מה זה יכול ליהיות כאבים בלב בגיל כול כך צעיר....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ASD וכאב בחזה?
ד''ר אברהם מתתיהו03/12/2009הכאבים הם בחזה. יש הרבה סיבות לכאבים בחזה בגיל 15 (בין השאר בעיות בשרירי, סחוסי ועצמות בית החזה, בעיות שקשורות למערכת הנשימה והעיכול ואף לחצים נפשיים למיניהם) וברוב המקרים הסיבה אינה לבבית.
הספור והפרטים בקשר לכאב מאד חשובים וגם הבדיקה כך שחשוב שתבדקי על ידי הרופא ותשאלי אותו מה לדעתו הסבה לתלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)