קצב אטריאלי

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• קצב אטריאלי
    ענת
    22/01/2010

שלום רב,
    בני, בן ה- 7 , מאובחן כסובל מ- ADHD + ODD ומקבל ריטלין +ריספרדל. במסגרת בדיקות שגרתיות עבר 3 בדיקות א.ק.ג : בפאריל 2009 ובחודש האחרון. בשניים הראשוניים נתבקשתי לבצע א.ק.ג חוזר כי לפי הרופא "הבדיקה לא בוצעה נכון". בבדיקה האחרונה קיבלנו תשובה " ATRIAL RHYTHM" ובהשואה לבדיקה מאפריל "PR INTERVAL IS :LONGER"

אין לי מושג אם יש קשר אך משנת 2008 מבוצעות גם בדיקות דם ובכל הבדיקות רמת CK היתה גבוהה ( כ- 250).
    הופננו ליעוץ של קרדיולוג ילדים אך התור הקרוב רק בעוד כחודש. אני מאוד מודאגת כי גם הדעות חלוקות לגבי המשך נטילת הריטלין. חיפשתי מידע יותר מפורט ולא מצאתי.

אשמח לשמוע מידע ( עד כמה שניתן לתת מידע על גבי האינטרנט) לגבי ה"גילוי". האם מדובר במום? אציין כי הילד נולד פג בשבוע 34.
    תודה מראש על התייחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצב אטריאלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצב אטריאלי

ד''ר אברהם מתתיהו
    23/01/2010

שלום ענת
    לצערי לא ברור לי למה התכוון הרופא בתשובה של האקג.
    בד"כ הקצב בא מהקוצב הרגיל של הלב שהוא הסינוס (ולכן נקרא קצב סינוס), כשאני משתמש במושג קצב אטריאלי אני מתכוון שהגירוי החשמלי בא ממקור אחר בפרוזדורים ולא מהסינוס. גם אז זה לא אומר שזו בעיה. אם הקצב לא בא מהסינוס, לא ברור לי מה משמעות ה PR והשינוי שחל לעומת התרשים הקודם( PR הוא הזמן בין תחילת הגירוי בפרוזדור ותחילת הגירוי החדרי)
    חסרים הערך המוחלט של PR ועוד דברים שהם חשובים יותר לעניין הריטלין כמו QTC ובכלל לא מסרת תשובה מלאה של תרשים האקג.
    נראה לי שאת צריכה לדבר עם הרופא/ קרדיולוג שראה את התרשים ולשאול אותו האם יש כאן בעיה שבגללה יש חשש לתת הריטלין.
    דרך אגב, המונחים כולם הם מונחי אקג ולא נראה לי שיש סבה כלשהי, לפי מה שספרת, לחשוב שיש פה מום כלשהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו