אקו לב עוברי

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• אקו לב עוברי
    שמרית
    04/02/2010

שלום רב,
    אתמול ביצענו בדיקת אקו לב עוברי אני בשבוע 24.
    פנינו לאחר סקירה שניה מורחבת שנמצא שם הרחבת אגן כליה - 4.7 מ"מ בשניהם, ביצעתי סקירה נוספת לאחר שבוע וחצי ממצאים של אגני כליות היו תקינים 3 מ"מ ו-2.9 מ"מ(בשבוע 24). מדובר בעובר זכר.
    בכל זאת עשינו את האקו לב , הכל היה תקין (אבי עורקים וחדרים בנורמה) למעט הרחבה של עורק הריאה מעט מעל הנורמה -7-7.5 מ"מ, יצר אסמיטריה, הרופא המליץ על ייעוץ גנטי ועל ביקורת בעוד 6 שבועות.

שכחנו לשאול את הרופא הבודק , מה הנורמה של רוחב עורק ריאה תקין ?
    כמו כן, בהתחשב בכך שהסקירה השלישית המכוונת יצאה תקינה , האם עדיין יש צורך ומומלץ לפנות לייעוץ גנטי .
    אציין כי כל הבדיקות הקודמות לרבות שקיפות עורפית וחלבון עוברי וסיקרה מוקדמת היו תקינות. וכן לא ביצעתי מי שפיר.
    אודה לתשובה,
    שמרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקו לב עוברי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עורק ראה בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    05/02/2010

שלום שמרית
    לפי הטבלה שיש לי הערך הגבוה לעורק הראה הוא עד 6 מ"מ בשבוע 24 (אחוזון 95).
    חשוב לדעת גם את היחס בין עורק הראה לאבי העורקים ובין 2 החדרים. לעתים הבדלים ניכרים בגודל לטובת הצד הימני בשבוע כזה של ההריון יכולים לרמז על בעיות מסוימות כמו הצרות של אבי העורקים (קוארקטציה) שהוא מום שיש קושי לאבחן בביטחון בעובר.
    לגבי הייעוץ הגנטי קשה לי לתת תשובה ברורה: אם יש סבירות גבוהה של מום לב בעובר, בוודאי כדאי לעשות יעוץ גנטי. יש חשיבות גם לגיל שלך וכל הבדיקות שנעשו בעבר ע"י הגניקולוג.
    אולי בכל זאת כדאי שהגנטיקאי יעבור על כל הנתונים ויחווה את דעתו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו