חדר שמאלי בלב של ילד

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• חדר שמאלי בלב של ילד
    גלי
    05/02/2010

שלום רב.
    בננו בן בכמעט ארבע חלה בלוקמיה לפני שנה וחצי. אנו בשלב התחזוקה מזה חצי שנה ונוטלים כדורים כימוטרפיים - פוריניטול ומטרוטרקסט. בדיקות האקו לב במהלך הטיפולים הכימוטרפיים היו תקינות. מזה למעלה משבועיים בננו העלה חום שהגיע ל39.1 בשיאו. כל התרביות שעשו עקרות, לרבות שתן וצואה, וירוסים למיניהם וחיידקים. אתמול התאשפזנו לבירור ע"י מיפוי עצמות שלא העלה דבר והיום בוצע מיפוי עם "גליום" ותוצאתם הראתה ריכוז בחדר השמאלי של הלב. ביצענו אקו לב שהראה איזושהי התרחשות בחדר השמאלי, הרופאים לא שייכו את ההתרחשות למשהו מסויים, לא דברו על שריר הלב ולא על הפריקרד. ראו איזשהו מוקד בחדר השמאלי, דיברו במושגים של הסננה ועיבוי. אבל לא של השריר. יש לציין שהתפקוד תקין לחלוטין. הבנו שהרופאים די הולכים לכיוון של זיהום ובעקבותיו החום שכן מאז אתמול אנו מקבלים אנטיביוטיקה ואין חום. לקרדיולוגים לא היה שם מפורש לתמונה שראו. המצב כרגע הוא שביום ראשון אנו נחזור על האקו כדי לראות שהמוקד קטן או נעלם. בכנות אמרו שהסיכוי שזהו גידול הוא נדיר ביותר. קראתי מעט על עיבוי והסננה אך אינני יכולה לשייך את הדברים שקראתי לממצאים של בני אלא רק להיבהל מאד. האם לפי מה שכתבתי יש באפשרותך לשער מה זה יכול להיות? אנו רחוקים חצי שנה מהתרופות הכימוטרפיות שגורמות לתופעות לבביות. לאחרונה, כדי להוריד את כמות הלויקוציטים העלנו את מינון הכדורים הכימוטפיים. האם יש קשר? ואם זהו לא זיהום (הסבירו לנו שהגליום מתמקד בזיהומים) מה זה יכול להיות? ואם מדובר בזיהום - האם הוא הפיך שכן הבנו שגם זיהום בלב הוא יחסית נדיר. נודה מאד מאד לתשובתך.
    גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חדר שמאלי בלב של ילד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצא בחדר שמאל וחום ממושך

ד''ר אברהם מתתיהו
    05/02/2010

שלום גלי
    אני מצטער אבל לא נראה לי שאצליח לתת לך תשובות של ממש.
    ראשית, איני יודע מה בדיוק נמצא בחדר השמאלי באקו (האם יש לך את תשובת האקו המלאה? ) ואיני יודע פרטים רבים על המחלה הבסיסית (איזה סוג לאוקמיה , והאם הלויקוציטים המוגברים הם חלק מהמחלה הבסיסית?)
    כעקרון ממצאים בלב שמאל שקשורים לחום ומראים סימני דלקת יכולים להיות בין השאר משנית להסננה גידולית (נאמר שזה נדיר ביותר),הסננה דלקתית לא זהומית וסיכוי גדול יותר של משהו זיהומי שיכול להיות חיידקי (מפריע קצת שאין זה גדל בדם בתרביות חוזרות) או גורמים זהומיים יותר נדירים שלעתים קשה לגדל אותם בתרבית, ואלי פטריות וגורמים אופורטוניסטים (בנוכחות מידה מסוימת של חסר חיסוני).
    ישנה גם אולי אפשרות שהחום בכלל ממקור אחר (האם יש לו קטטר בוריד מרכזי שיכול להזדהם?)
    בלי לדעת את האבחנה קשה יהיה קשה לדעת ההשלכות לאורך זמן.
    כמו שאת רואה יש לי יותר שאלות מתשובות ונראה לי שהרופאים שמטפלים בילד ויודעים הרבה יותר פרטים ידעו להעריך המצב טוב יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו