מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מסתם דו מצנפיברק07/02/2010
שלום רב,
ביתי נולדה עם מסתם דו צנפי,, המסתם אינו דולף בנוסף יש לה התרחבות של העורק הראשי כאשר בכינסה ללב הרוחב הינו 6 מ"מ ובחלק הרחב ביותר נמדד רוחב של 12 מ"מ.
הילדה נבדקה בעודה בתינוקיה בבית חולים, נאמר לי כי הממצא הינו ממצא אקראי וכי אני יכול לגדלה כילדה רגילה לכל דבר פרט למעקב אחת לחצי שנה.
הייתי רוצה לקבל מעט יותר אינפורמציה על הבעיה, מהם ההשלכות המידיות והעתידיות? האם יש טיפול רפואי מונע / מתקן?
תודה,
ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מסתם אאורטלי דו עלי
ד''ר אברהם מתתיהו08/02/2010שלום ברק
אני מניח שאתה מתכוון למסתם של אבי העורקים (אאורטלי)
מסתם זה בנוי בד"כ מ 3 עלים או כיסים. כאשר החדר השמאלי מתכווץ הם נצמדים לדופן של אבי העורקים ומאפשרים זרימה חופשית ללא הצרות. כאשר החדר השמאלי בהרפייה ודם רוצה לחזור מאבי העורקים לחדר, הכיסים מתמלאים בדם ונצמדים ומונעים חזרה של הדם (דליפה).
מסתם שבנוי מ 2 עלים איה תופעה נדירה. בחלק לא קטן מהמקרים המסתם מתפקד בסדר ללא הצרות או דליפה. ואז לעתים לא מאבחנים זאת כלל. חלק מאנשים אלה יפתחו בעיות לקראת גיל 60 כאשר המסתם שבנוי לא נכון נוטה להסתייד מהר יותר ולפתח הצרות בגיל המבוגר.
יחד עם זאת בחלק מהמקרים מתפתחת הצרות ו/או דליפה כבר בגיל צעיר בדרגות חומרה שונות ואז לפי דרגת החומרה של הבעיה יש לעתים צורך בהתערבות בצנתור או ניתוח.
בעיה נוספת שלעתים מגיעה עם מצב זה היא הפרעה מסוית בדופן של אבי העורקים בחלקו העולה מעבר למסתם והוא יכול להתרחב עם הזמן. כאשר הרוחב מגיע לערכים בעיתיים (בד"כ במבוגרים) מעל 5 ס"מ זה מחייב התערבות להחלפת החלק העולה של אבי העורקים עם או בלי המסתם.
המצב אצל בתך מחייב בשלב זה מעקב בלבד כדי לודא שאין התפתחות של הבעיות שתוארו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרחבות העורק
ברק08/02/2010ד"ר מתיתיהו שלום,
תודה על תשובתך.
בנוגע להתרחבות העורק, אני מבין שרוחב של 5 ס"מ דורש התערבות ואני חושב לעצמי ילדה בת יומה במשקל 3 ק"ג עם רוחב של 1.2 ס"מ תגיע לרוחב של 5 ס"מ בגיל ילדות. האם העורק מתרחב באופן לינארי ביחס לגדילת הילדה?
תודה,
ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרחבת אבי העורקים
ד''ר אברהם מתתיהו08/02/2010קשה לדעת איך יהיה המהלך וזו החשיבות של המעקב. אאורטה אכן גדלה באופן נורמלי במקביל לגדילת הילד. יש עקומות נורמליות כאשר בגיל המבוגר זה יכול להגיע עד 3.5 ס"מ לערך. כל פעם בבקורת שלנו ע"י האקו אנו בודקים את גודל אאורטה ביחס לעקומה הנורמלית. (אין יחס ליניארי ברור :אם הילדה תכפיל את משקלה אין זה נכון שאאורטה תכפיל את הגודל)
בד"כ מדובר על תהליך אטי והדרגתי שלוקח שנים רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ברק09/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)